Reizen door Midden en Zuid-Amerika

Vakantie-inspiratiebeurs-Noord-Amerika
Reizen door Noord-Amerika
9 maart 2020
Vakantie-inspiratiebeurs Australië en Oceanië
Reizen door Australië en Oceanië
9 maart 2020

Reizen door Midden en Zuid-Amerika

Op zaterdag 14 maart wordt in Centrum Hofdael de Vakantie-inspiratie beurs georganiseerd. Gangmaker is Sylvia Travel, een reisadviesbureau uit Geldrop. Haar specialiteit: reizen op maat en persoonlijk advies. In de aanloop naar dit evenement willen we je kennis laten maken met de verschillende unieke opties waaruit je kunt kiezen als je aan een vakantiebestemming denkt. We nemen je met deze en andere blogs mee op een wereldreis om je alvast warm te maken voor een bezoek aan deze beurs. In deze blog een sneak preview van ‘Reizen door Midden en Zuid-Amerika’.

Heerlijk Curaçao

Nu we Noord-Amerika gezien en bewonderd hebben, is het tijd om zuidelijker te gaan, naar Zuid-Amerika waar de temperaturen hoger liggen en de natuur net zo bijzonder doch geheel anders is. Er is volop keuze aan landen om te bezoeken op dit prachtige continent, maar laten we beginnen boven aan bij Curaçao.
De meest gesproken talen in Curaçao zijn Nederlands en Engels, wat het contact met de bewoners gemakkelijk maakt. Op dit eiland zijn er genoeg activiteiten om jezelf mee bezig te houden, waaronder duiken en snorkelen. Maar ook aan kunst en cultuur hoef je niks te missen op een vakantie daar. Er zijn genoeg galerieën en beeldentuinen te vinden waar je kunstwerken kunt bekijken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een bezoekje te brengen aan één van de bibliotheken en musea die zich bevinden op het eiland.

Oude culturen op het zuidelijk halfrond

Als je verder naar het zuiden trekt in Zuid-Amerika kom je al gauw uit bij landen als Peru en Ecuador, landen met indrukwekkende beschavingen, oude culturen, prachtige natuurwonderen en een keuken van wereldklasse. Over beide landen verspreidt zich het Andesgebergte dat erg gewild is bij klimmers. Daarnaast ligt op de grens van Peru en Bolivia het hoogst bevaarbare meer ter wereld, namelijk het Titicacameer.

Naar ‘het einde’ van de wereld

Als we helemaal naar het zuiden reizen komen we door Bolivia en Chili uiteindelijk terecht in Argentinië, het op twee-na grootste land in Zuid-Amerika. Argentinië is het land van de Tango en de Gauchos, de cowboys van Zuid-Amerika. In het noorden van het land zijn de grootste watervallen ter wereld te bewonderen terwijl je in het zuiden het ‘einde van de wereld’ kunt aanschouwen, beide waard om te bezoeken.

Nieuwsgierig?

Wil je meer horen over verschillende soorten vakanties en reisbestemmingen, of misschien al kijkje nemen naar jouw droomreis? Kom dan langs op de Vakantie-inspiratie beurs van SylviaTravel, Centrum Hofdael Geldrop op 14 maart. Een speciale lezing over Curaçao staat gepland om 14:30 uur en over schitterende bestemmingen in Zuid-Amerika om 15:00 uur. Klik op het gele vlakje voor een overzicht van alle lezingen op die dag. Voor nog meer inspiratie klik je op één van de blauwe vlakjes.
Alle lezingen
Reizen door Noord-Amerika Reizen door Europa Reizen door Azië Reizen door Afrika Reizen door Australië en Oceanië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *