Een groot aantal organisaties heeft de Weeffabriek als thuisbasis. Deze organisaties bieden een grote variatie aan activiteiten aan op het gebied van educatie, film, muziek, dans, creativiteit, cultuur, gezonde levensstijl en ondernemen.  Jong en oud zijn van harte welkom om deel te nemen aan en voorál te genieten van dit unieke aanbod! Wil je meer weten over wat de verschillende gebruikers van ons centrum te bieden hebben? Hieronder kun je per organisatie naar hun eigen website voor meer informatie.

Stichting Cabarethuis organiseert cabaretvoorstellingen voor de inwoners van Geldrop-Mierlo en omstreken. Geniet van hilarische grappen, briljante sketches en onvergetelijke momenten. Kom langs en laat je betoveren door de wereld van het Cabarethuis, waar de lach regeert!

Weeffabriek en Cabarethuis – Samen Weven We Humor!

Klik hier voor aankomende evenementen georganiseerd door het Cabarethuis. 

Contact: info@cabarethuis.nl

 

Het Weverijmuseum Geldrop is een uniek museum, dat de herinnering aan Geldrop als belangrijke textielstad in de 19e en 20e eeuw tot leven brengt.
Klik hier voor meer info over het museum, openingstijden en tarieven.

Gelukkig en gezond opgroeien op weg naar een zelfstandig leven. De GGD helpt als dat gewenst of nodig is. Met antwoorden op vragen, zorgen of twijfels over de groei en ontwikkeling van je kind. Maak altijd eerst een afspraak. Klik hier voor meer informatie.

Ontdek je creatieve talent bij Kunstkwartier! Of je nu een instrument wilt leren bespelen of toneel wilt spelen. Onder begeleiding van een professionele en inspirerende docent ontwikkel en verbeter je je muzikale of theatrale vaardigheden..
Klik hier voor het actuele aanbod.

De Koninklijke Harmonie “Geldrops Muziekcorps” (GMC) bestaat uit een viertal orkesten. Jaarlijks worden binnen en buiten, optredens verzorgd. De prioriteit ligt bij het samen op een prettige manier muziek maken en dit tijdens optredens uit te dragen. Er wordt een gevarieerd repertoire gespeeld. Klik hier voor meer informatie.

De Wiele creatief is hét creativiteitscentrum in Geldrop-Mierlo en omstreken voor kunsteducatie en artistieke ontwikkeling. De Wiele creatief cursussen en workshops voor jong en oud in een inspirerende omgeving waarin je op een prettige manier alle ruimte krijgt om jouw creatieve kracht te ontdekken en te ontwikkelen. Klik hier voor meer informatie.

De Volksuniversiteit is er voor iedereen die wat wil leren of op een zinvolle manier een deel van zijn/haar vrije tijd wil besteden. Een vooropleiding is niet nodig en, jong of oud, iedereen is welkom. Het aanbod is breed en interessant, zoals talen, gezondheid, creativiteit, kunstgeschiedenis en filosofie. Klik hier voor meer informatie.

Muziekhuis Hofdael organiseert muziekoptredens in uiteenlopende lichte muziekgenres, met zowel professionele muzikanten als  amateurs.
Klik hier voor ons programma. Je vindt dit ook terug in de volledige agenda van de Weeffabriek. Volg  ons ook op facebook en Instagram 

Stichting Cultuur aan de Dommel verbindt beoefenaars en liefhebbers van podiumkunsten. Niet voor ’n keer, maar duurzaam. Ze verweeft waarden, kwaliteiten, professie, hobby en passie met beleving. Met als resultante aangenaam vermaak voor iedereen.

Het Haydn Orkest Brabant is een project-orkest dat per project wordt samengesteld uit musici uit Zuid-Oost Brabant. Zij zijn verbonden aan verschillende regionale orkesten, ensembles en opleidingsinstituten. Het Haydn Orkest Brabant biedt speelruimte aan (jonge) solisten en begeleidt ze ook.

Theater Drop maakt familievoorstellingen. Vaak wordt de vierde wand doorbroken en spelen de kinderen in de zaal mee met het script, zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. De personages zijn boeiend voor de kinderen; de humor is vooral gericht naar volwassenen.

Totaal Inburgering is gespecialiseerd in het inburgeren van nieuwkomers en geeft klassikaal Nederlandse taal- en inburgeringslessen. Elk individu wordt gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen teneinde de weg in de Nederlandse samenleving te kunnen vinden.

Au3SmitsMusic wil plezier in muziek verspreiden onder jong en oud. Met o.a. een zangwedstrijd ‘Kids Voice’ voor kinderen en ‘Stars on Stage’, een zoektocht naar muzikaal talent voor (jong) volwassenen, kerstliederen zingen met een groot familiekoor en het ‘A-meezing’ evenement.

Veel kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. “Stichting Leergeld Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende” wil deze kinderen kansen bieden om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Downtown Promotions is een urban cultuurbedrijf. We bieden kansen, begeleiding en platforms voor jonge makers en talentontwikkeling voor amateur- tot professionele artiesten. Daarnaast bieden we human-resource oefeningen in de vorm van denktanks en dialoogtafels aan bedrijven om de urban community beter te begrijpen.

Bij Downtown Promotions ondersteunen we de echte code van de HipHop community.

~ Vrede, liefde, eenheid en plezier. 


Rosan Management Services biedt management diensten op het gebied van vermogensbeheer en het beheer van onroerend goed. Daarnaast kun je bij Rosan terecht voor  diverse andere denkbare management services.

info@rosanmanagementservices.nl

Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten. We kiezen voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon én op je fitheid. Die specifieke combinatie zorgt ervoor dat je met Fit & Slank resultaten behaalt die je eerder voor onmogelijk hield.

Reflekt HRA

Leonie Schellekens is re-integratiebegeleidster en jobcoach, aangesloten bij een collectief bedrijf bestaande uit zelfstandig ondernemers. Individuele begeleiding om te ondersteunen bij het bewust maken van kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Leonie werkt vanuit passie met het motto “er is voor iedereen een passende werkplek”!

leonie.schellekens@reflekthra.nl

Zit je vast in je baan of uitkering? Lukt het je maar niet om de juiste mensen te vinden voor je bedrijf? Heb je te maken met langdurige ziekte van jezelf of je werknemers?

Van alles al bedacht en geprobeerd? Dan is het nu tijd voor een frisse start! Ons bedrijf heet niet voor niets zo. Met plezier geven wij ondersteuning en denken we met je mee bij dit soort vraagstukken en nog veel meer arbeid gerelateerde zaken. Wij geven richting aan jouw frisse start. Klik hier voor meer informatie

TopZorg Geldrop streeft naar persoonlijke zorg op maat, aangepast aan de behoeftes, leefwijze en omstandigheden van de cliënt. Wij zijn ervan overtuigd dat cliënten die gehoord worden en “warme” aandacht krijgen, beter revalideren en genezen. Hierbij werken we nauw samen met een breed scala aan zorgverleners. Wij verlenen zorg vanuit grote passie en professie.

www.topzorggeldrop.nl

Literair Café Dommeldal verzorgt al 13 jaar op zondagmiddagen literaire lezingen met de beste Nederlandstalige schrijvers. In de zomerperiode verzorgen we op woensdagavonden de ZomerAcademie met bekende non-fictie schrijvers.

Het Literair Café Dommeldal is een samenwerking met de Bibliotheek Dommeldal en boekhandel Van Grinsven in Geldrop.

Voor ons programma kijk op onze sites:

www.bibliotheekdommeldal.nl

 

Ramkoers: voor no-nonsense advies waarmee je direct aan de gang kunt. 

Structuur in je organisatie en meer rust, zodat jij kan gaan doen wat je nóg leuker vindt. Ramkoers helpt en adviseert ondernemers op strategisch en uitvoerend niveau. Zonder onnodige rapporten of moeilijke termen, maar als sidekick die direct toepasbaar advies geeft. Voor de dagelijkse praktijk en voor de lange termijn.

Plan een sparsessie
meer informatie: www.ramkoers.io

De gemeente Geldrop-Mierlo is op verschillende wijzen verbonden met de Weeffabriek. De Gemeenteraad vergadert er en ook de deelnemers aan de drie Raadkamers waarin beeldvorming en oordeelsvorming plaats vindt.
Klik hier voor de cultuurvisie.

Zensas Geldrop 

Saskia Hermens is Sensi therapeut. Sensi therapie is een krachtige manier om balans te brengen op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau d.m.v. verschillende therapieën.

M.b.v. de Biosensor wordt uitgemeten wat jij nodig hebt. Een behandeling duurt gemiddeld 1-1,5 uur. Vaak heb je maar enkele behandelingen nodig.  

  • Ontspanningsmassage
  • Rug- en nekmassage
  • Hoofdpijnmassage

www.zensas-geldrop.nl

Huisartsenpraktijk Montis is een toegankelijke organisatie die de hoogst haalbare zorg levert en waar de patiënten op de eerste plaats staan. Niet alleen voor de noodzakelijke medische zorg maar we helpen u ook graag een gezonde leefstijl te verkrijgen of te behouden. 

In de moderne samenleving hebben mensen graag zelf de regie. We richten onze zorg zo in dat we u niet alleen fysiek zo goed mogelijk kunnen helpen, maar zorgen er ook voor dat u digitaal toegang krijgt tot allerhande antwoorden. Op deze manier komen we samen tot maatwerk.

www.huisartsenpraktijkmontis.nl 

Marala is een ergotherapiepraktijk gespecialiseerd in het verbeteren van de energiebalans. Door kanker, LongCovid, (chronische) ziekte of een burn-out kan deze verstoord zijn waardoor je je altijd moe voelt. Door deze ernstige vermoeidheidsklachten is het vaak niet meer mogelijk om de dagelijkse activiteiten zoals gewenst uit te voeren en is de kwaliteit van leven erop achteruit gegaan. Bij Marala wordt je begeleid hiermee om te gaan zodat er weer wat ruimte ontstaan voor wat leuke dingen.

www.marala.nl

Innertalks- Natuurtherapie

Als natuurtherapeut maak ik verbinding met mensen die stoeien met hun mentale en fysieke gezondheid. Ik betrek daarbij de natuur en wandel vaak in het kasteelpark en in het Dommeldal in Geldrop. Vast zitten in belemmerende gedachten en vitaliteits problemen zijn daarbij mijn expertise. Vaak zijn deze veroorzaakt door gebeurtenissen uit het verleden. Je komt letterlijk in beweging waarbij jij deze gebeurtenissen los kan laten en jij je weer kunt focussen op wat NU voor jou belangrijk is. Coaching en therapie consulten die door mij worden gegeven worden vergoed bij een aanvullende verzekering. Het leven kan heel hectisch zijn waarbij je soms vergeet dat de natuur dagelijks om je heen is. Ieder seizoen opnieuw. Wanneer je je verbind aan je eigen natuur, vind je weer balans in alle hectiek en kan je weer met veel energie en voldoening in het leven staan. 

www.innertalks.nl

Merkwijze

Retail- en verpakkingsdesigns die verwonderen, winkels als een relevante beleving en verpakkingen met een helder verhaal die verkopen;  Merkwijze biedt strategieën die werken en ontwerpen die ervoor zorgen dat bezoekers klanten worden. 

Merkwijze is een klein specialistisch retail en verpakkingsdesign bureau, voor kleine en grote retailers. Trots op het werk,  zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling en vormgeven van de Jumbo Foodmarkten, schapontwikkelingen voor de Mediamarkt, en de vele verpakkingslijnen voor A merken en private label (food) producenten 

Merkwijze retail & verpakkingdesign werkt o.a. voor Beckers Food group, Hutten Catering, Jumbo Supermarkten / Foodmarkten, Bolsius kaarsen, Maitre Andre Food group, Bulsink (retail) bouw, Zwitsal, TenderOne Cocktailmachines, Buiten-huis Snacks, Bonduelle, Verstegen foodgroup, Gamma Coca Cola en meer.

Tel. 06-181 453 72

info@merkwijze.nl 

de Ring Advocaten

Rob Houtackers heeft 25 jaar ervaring als advocaat in het familie- en erfrecht. Voor echtscheidingen, alimentatieprocedures en omgangsregelingen en voor vragen over de afwikkeling van nalatenschappen bent U bij mij op het juiste adres.

Bel 0492667070 of mail rob@deringadvocaten.nl