Reizen door Australië en Oceanië

Vakantie-inspiratiebeurs-Midden en Zuid-Amerika
Reizen door Midden en Zuid-Amerika
9 maart 2020
Corona, maatregelen
Laatste nieuws over doorgang van activiteiten
13 maart 2020

Reizen door Australië en Oceanië

Op zaterdag 14 maart wordt in Centrum Hofdael de Vakantie-inspiratie beurs georganiseerd. Gangmaker is Sylvia Travel, een reisadviesbureau uit Geldrop. Haar specialiteit: reizen op maat en persoonlijk advies. In de aanloop naar dit evenement willen we je kennis laten maken met de verschillende unieke opties waaruit je kunt kiezen als je aan een vakantiebestemming denkt. We nemen je met deze en andere blogs mee op een wereldreis om je alvast warm te maken voor een bezoek aan deze beurs. In deze blog een sneak preview van ‘Reizen door Australië en Oceanië’.

Niks Engels, zo divers

In de laatste vakantieblog sluiten we onze reis af door naar de andere kant van de wereld te vliegen: naar Australië, Nieuw-Zeeland en de andere eilanden die tot dit continent behoren. De gangbare taal in dit gebied is Engels maar ondanks dat is de keuken van dit continent heel erg divers. Dit komt door de diverse culturen met hun ‘roots’ op de de verschillende eilanden.

Vakantie-inspiratiebeurs-Australië-en-Oceanië

Uluṟu of Ayers Rock, midden in Australië

Australië, eindeloos en uitgestrekt

Het eerste land waar men aan denkt bij Oceanië is het grote Australië, met zijn uitgestrekte woestijnen en wonderschone stranden. Er heerst een ‘no worries’ mentaliteit wat voor een vakantie natuurlijk ideaal is. Door de goede infrastructuur en behulpzame bevolking is een rondreis maken in Australië praktisch en gemakkelijk. Met een gehuurde auto of camper kun je je gemakkelijk verplaatsen naar de verschillende natuurlijke schoonheden die Australië te bieden heeft.

Vakantie-inspiratiebeurs, Australië en Oceanië

Nieuw-Zeeland: eindeloos veel natuurschoon

Nieuw-Zeeland

Net zoals in Australië is de auto of camper de meest gangbare manier van transport om te reizen door Nieuw-Zeeland, het land van de kiwi. Het land is net wat kleiner dan het Verenigd Koninkrijk. De natuur is divers met zijn geisers, actieve (onderwater) vulkanen, besneeuwde bergtoppen en fjorden. Om een voorbeeld te geven, het landschap van Nieuw-Zeeland wordt vaak gebruikt als decor voor films zoals Lord of the Rings en The Hobbit.

Nieuwsgierig?

Wil je meer horen over verschillende soorten vakanties en reisbestemmingen, of misschien al kijkje nemen naar jouw droomreis? Kom dan langs op de Vakantie-inspiratie beurs van SylviaTravel, Centrum Hofdael Geldrop op 14 maart. Een speciale lezing over cruises staat gepland om 12:00 uur en over schitterende bestemmingen in Australië, Nieuw-Zeeland en Oceanië om 14:00 uur. Klik op het gele vlakje voor een overzicht van alle lezingen op die dag. Voor nog meer inspiratie klik je op één van de blauwe vlakjes.
Alle lezingen
Reizen door Noord-Amerika Reizen door Midden en Zuid-Amerika Reizen door Europa Reizen door Azië Reizen door Afrika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *