Reizen door Azië

Vakantie-inspiratiebeurs. Reizen door Europa
Reizen door Europa
2 maart 2020
Vakantie-inspiratiebeurs-Afrika
Reizen door Afrika
9 maart 2020

Reizen door Azië

Op zaterdag 14 maart wordt in Centrum Hofdael de Vakantie-inspiratie beurs georganiseerd. Gangmaker is Sylvia Travel, een reisadviesbureau uit Geldrop. Haar specialiteit: reizen op maat en persoonlijk advies. In de aanloop naar dit evenement willen we je kennis laten maken met de verschillende unieke opties waaruit je kunt kiezen als je aan een vakantiebestemming denkt. We nemen je met deze en andere blogs mee op een wereldreis om je alvast warm te maken voor een bezoek aan deze beurs. In deze blog een sneak preview van ‘Reizen door Azië’.

Avontuur in het Oosten lonkt

We zetten onze reis voort naar het andere deel van het continent Eurazië: Azië. In het oostelijke deel van Azië begeef je je in een geheel nieuwe cultuur. Boeddhisme en Hindoeïsme zijn belangrijke godsdiensten die men in dat deel van Azië aanhangt en waarvan veel is terug te zien in de architectuur en de kunst. Naast dat heeft Azië een rijke geschiedenis waar we helaas maar weinig van horen. Een kijkje in deze cultuur en geschiedenis is daarom een geheel nieuw avontuur.

50 bijzondere landen en hun culturen

Bij Azië denkt men gauw aan China en Japan, maar dit enorme continent telt 49 andere landen die ook de moeite waard zijn om te bezoeken, waaronder Thailand, Sri Lanka maar ook Maleisië en Indonesië. Een rondreis door Azië is mogelijk voor individuen maar ook voor families, waarbij reisprogramma hierop worden aangepast. Populair zijn ook de strandvakanties. Zuid-oost Azië telt er vele en het aantrekkelijke is dat het geheel ander soort stranden zijn dan we gewend zijn in Europa. Idyllisch, zou je kunnen stellen.

B&B’s als alternatief

Een verblijf bij lokale bewoners is een geheel nieuwe manier om de cultuur van een land te leren kennen. Op deze manier leert men pas echt hoe het dagelijks leven in een specifiek land eruit ziet. Bij reisorganisaties die daarin zijn gespecialiseerd, krijg je de mogelijkheid om dit te arrangeren en bij de juiste families geplaatst te worden. Die helpen je dan verder met het verkennen van het land.

Ook het Midden-Oosten

Het Midden-Oosten hoort qua regio ook bij Azië. Ook daar zijn veel landen die vakantiewaardig zijn, waaronder Dubai en Oman. Een manier om zoveel mogelijk landen te bezoeken en cultuur te snuiven is door een cruise te nemen door het Midden-Oosten. Bij de verschillende havens kun je uitstappen om op avontuur te gaan. Minder op met de ‘couleur locale’? Het cruiseschip blijft de basis voor de luxe die wij gewend zijn. Maar kiezen staat vrij…

Nieuwsgierig?

Wil je meer horen over verschillende soorten vakanties en reisbestemmingen, of misschien al kijkje nemen naar jouw droomreis? Kom dan langs op de Vakantie-inspiratie beurs van SylviaTravel, Centrum Hofdael Geldrop op 14 maart. Een speciale lezing over Dubai en Oman staat gepland om 11:00 uur. Om 12:00 uur is er een lezing van Captain Cruise, om 13:00 uur een lezing over Azië en om 15:30 uur over reizen in Vietnam. Klik op het gele vlakje voor een overzicht van alle lezingen op die dag. Voor nog meer inspiratie klik je op één van de blauwe vlakjes.
Alle lezingen
Reizen door Europa Reizen door Afrika Reizen door Noord-Amerika Reizen door Midden en Zuid-Amerika Reizen door Australië en Oceanië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *