Reizen door Europa

Vakantie-inspiratiebeurs in Centrum Hofdael. Presentaties
23 februari 2020
Reizen door Azië
9 maart 2020

Reizen door Europa

Op zaterdag 14 maart wordt in Centrum Hofdael de Vakantie-inspiratie beurs georganiseerd. Gangmaker is Sylvia Travel, een reisadviesbureau uit Geldrop. Haar specialiteit: reizen op maat en persoonlijk advies. In de aanloop naar dit evenement willen we je kennis laten maken met de verschillende unieke opties waaruit je kunt kiezen als je aan een vakantiebestemming denkt. We nemen je met deze en andere blogs mee op een wereldreis om je alvast warm te maken voor een bezoek aan deze beurs. In deze blog een sneak preview van ‘Reizen door Europa’.

Vakantie-inspiratiebeurs-op reis in Europa

Dit is ook Finland.

Grote contrasten in natuur en landschap

Als je denkt al veel te hebben gezien, bedenk dan dat er nog veel plekken beperkt bezocht zijn en dat er nog ontelbare vakantieavonturen te beleven zijn. Europa telt in totaal 50 landen met daarover verdeeld vijf verschillende berggebieden. Het klimaat verandert drastisch wanneer je van het noorden van Europa naar het zuiden trekt, waardoor je grote verschillen in de natuur kunt ontdekken.

Het land in, de moeite waard

De meeste vakanties waaraan je denkt als je Europa intrekt, zijn zon- en strandvakanties in Frankrijk, Spanje of Italië. Of misschien een snelle citytrip naar één van de prachtige hoofdsteden zoals Parijs, London of Praag. Culturele hoogstandjes zullen hier genoeg te vinden zijn maar binnen de steden is helaas maar weinig van de natuur en de sociale cultuur van het land te zien. Hiervoor zul je verder het land in moeten trekken.

Vakantie-inspiratiebeurs-op reis in Europa

Geniet van nieuwe landschappen.

Pak de fiets, of neem de trein

Een leuke en originele manier van reizen waar mensen niet snel aan denken is op reis met de fiets. In Nederland fietsen we bijna elke dag naar onze bestemming waarbij we veel van onze omgeving mee krijgen. Dit is natuurlijk hetzelfde als je op reis de fiets meeneemt in plaats van de auto of het vliegtuig. De vakantie gaat dan niet zo zeer meer om de bestemming maar om de trip ernaartoe. Fietsvakanties zijn goed zelf te regelen maar als het de eerste keer is, kunnen reisorganisaties je goed op weg helpen met het voorzien van logies, routes, materialen en andere benodigdheden.
Overweeg ook eens te reizen met de trein als je meer wilt zien van een land. Deze rijden vaak door gebieden waar je normaal niet zou komen; een hele relaxte manier om unieke landschappen te ontdekken.

Vakantie-inspiratiebeurs-op reis in Europa

Ontdek ongerepte natuur

Het bekoorlijke hoge Noorden

Naast andere manieren van reizen door Europa zijn er ook genoeg plekken waar je je ogen uit kunt kijken. Een voorbeeld hiervan is het Finse Lapland Vuokatti waar je in dit bijzondere landschap het gehele jaar door verscheidene activiteiten kunt beleven. Het unieke landschap dat zich voor je uitstrekt, zal je bekoren. Je gaat er de Finse cultuur proeven door te zwemmen in het ijskoude water, een spa te bezoeken of een stoomschip cruise naar het meer Oulujärvi te maken.
Een ander voorbeeld is Noorwegen, een land met een verscheidenheid aan schoonheden die je ooit in je leven gezien moet hebben. Het klimaat is vergelijkbaar met dat van Finland waardoor het er in de winter erg koud kan zijn, vooral in het noorden. Als je jouw reis door Noorwegen bijzonder wil maken, is het interessant om naar een huttentocht te kijken. Tijdens deze tocht kom je langs verschillende parken en bezienswaardigheden terwijl je aan het eind van de dag tot rust komt in een van de hutten.

Vakantie-inspiratiebeurs, Verkeersbureau Cyprus

Presentatie Cyprus, 16:30 uur

Het onontdekte warme Zuiden

Helemaal naar het Zuiden van Europa kun je ook een bezoek plannen aan het eiland Cyprus, gelegen in de Middellandse Zee net onder Turkije. Op dit eiland kun je kiezen uit verschillende routes die bij je interesses passen. Je kunt hierbij denken aan een wijn- of cultuurroute maar ook een sportieve route of religieuze. Met deze verschillende routes kun je bijbehorende activiteiten onderweg meeplannen en zo Cyprus beter leren kennen. Als je iets meer de rust wilt ervaren, zijn er op het eiland genoeg stranden om je te ontspannen.

Nieuwsgierig?

Wil je meer horen over verschillende soorten vakanties en reisbestemmingen, of misschien al kijkje nemen naar jouw droomreis? Kom dan langs op de Vakantie-inspiratie beurs van SylviaTravel, Centrum Hofdael Geldrop op 14 maart. Een speciale lezing over treinreizen staat gepland om 16:00 uur, over het mooie Cyprus om 16:30 uur en over fietsvakanties om 17:00 uur. Klik op het gele vlakje voor een overzicht van alle lezingen op die dag. Voor nog meer inspiratie klik je op één van de blauwe vlakjes.
Alle lezingen
Reizen door Noord-Amerika Reizen door Midden en Zuid-Amerika Reizen door Azië Reizen door Afrika Reizen door Australië en Oceanië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *