Jean en Berry van Vugt spelen voor de Duchenne Heroes

Duchenne Heroes
23 januari 2020
Jean en Berry van Vugt
Benefietconcert brengt € 2.000,- op
27 januari 2020

Jean van Vught is een ervaren musicus, die al jaren concerten geeft, ook samen met zijn broer, Berry van Vught. Jean speelt piano en Berry speelt viool. Komende zondag (26 januari 2020) geven ze een benefietconcert voor de Duchenne Heroes in Centrum Hofdael in Geldrop. het begint om 15:00 uur en de toegang is gratis.

‘Ooit ga ik een boek schrijven’, lacht Jean nadat hij ons één van zijn bijzondere ervaringen heeft verteld. Het is duidelijk dat de pianist al veel heeft meegemaakt tijdens zijn carrière, van een bezoek aan de koning en koningin tot een hartaanval tijdens een crematie. Verder vertelt hij over zijn passie voor muziek en de reden dat muziek een geweldige manier is om ergens aandacht voor te krijgen en mensen bewust te maken. ‘Via muziek ontdek je dat je op verschillende manieren naar één ding kunt kijken’, zegt hij. Een benefietconcert sluit perfect op dat beeld aan.

Jean is begonnen met pianospelen toen hij vijf of zes jaar oud was. Vaak speelde hij samen met zijn tweelingbroer. Berry zit tegenwoordig in de sales, maar speelt nog steeds af en toe met plezier een concert met Jean. Jean kreeg lucht van de Duchenne Heroes toen hij bij mensen in huis woonde waarvan de dochter en schoonzoon meefietsen voor het jaarlijkse liefdadigheidsevenement. Hij was nog niet bekend met de ziekte van Duchenne, waar jaarlijks zo’n 1 op de 4000 jongens in Nederland slachtoffer van wordt.

Toch raakte het hem zodanig, dat hij besloot een benefietconcert te organiseren om het evenement Duchenne Heroes te ondersteunen. Met hun muziek willen hij en zijn broer ervoor zorgen dat meer mensen zich bewust worden van het bestaan van de ziekte en de schade die het jaarlijks aanricht. ‘Slimmer ben ik niet, dus dan ga ik er maar muziek over maken’, zegt hij met een lach, maar toch op een serieuze toon.

Meer info over de ‘Duchenne Heroes’: klik hier.
Meer info over ‘Wheelers4Bram’: klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.