Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondreis door Israël (door Andre Josiassen)

18 april: 14:00 - 15:00

Gratis

In het voorjaar van 2019 hebben mijn vrouw en ik een georganiseerde rondreis met gids door Israël gemaakt. Daarbij zijn veel foto’s gemaakt waarvan een deel tijdens deze presentatie worden getoond.

Bij aanvang van de presentatie zal de ontstaansgeschiedenis van Israël worden toegelicht en in het kort algemene gegevens over het land worden verteld. Daarna zal regelmatig ingaan worden op de geschiedenis van de locatie waar we virtueel op dat moment zijn, te beginnen met Caesarea, 50 km ten noorden van Tel Aviv.

Caesarea was 2000 jaar geleden eeuwenlang het Romeins bestuurscentrum van Judea. Het is nu een indrukwekkend archeologisch opgravingscentrum die we uiteraard gaan bekijken. Vandaaruit gaan we via Haifa naar Nazareth en het meer van Tiberias. We bezoeken in Nazareth o.a. de Basiliek van de ‘Aankondiging’ en maken een vaartocht over het meer van Tiberias ook wel het meer van Galilea genoemd. Diverse plaatsen aan het meer, waar ook Jezus indertijd is geweest, worden bezocht. Via de Golan Hoogvlakte gaan we naar de citadel in Massada National Park, waar Israëlische militairen worden beëdigd, en vervolgens naar de Dode Zee, het laagste niveau op aarde. De dagen daarna brengen we een uitgebreid bezoek aan Bethlehem en Jeruzalem. In Bethlehem maken we een rondwandeling door de binnenstad en bezoeken we o.a. de Geboortekerk. Daarbij werden we begeleid door een andere reisleider daar Bethlehem voor onze gids niet toegankelijk was (autonoom gebied). Vanaf de Olijfberg hebben we een fantastisch zicht op Jeruzalem en bezoeken we de ommuurde ‘Oude Stad’. Hierin bevinden zich een 4-tal wijken t.w. de Christelijke-, de Armeense-, de Joodse- en de Moslimwijk. We wandelen o.a. over de Via Dolerosa (de Kruisweg van Christus) en bezoeken de Heilige Grafkerk, de Klaagmuur, de Joodse begraafplaats, een Arabische Soek, etc.etc.. En natuurlijk bezochten we het indrukwekkende museum ter herinnering aan de Holocaust, Yad Vashem. Op de voorlaatste dag bezoeken we Old Jaffa, de oudste nog in bedrijf zijn de havenstad ter wereld.

Andre Josiassen
Fotopresentatie met toelichting – duur lezing ca. 2 x 45 min.
Tel.nr. 040-2856370, E-mail: ajosiassen@onsbrabantnet.n

Gegevens

Datum:
18 april
Tijd:
14:00 - 15:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie: