Vrijwilliger bij Centrum Hofdael. Janneke Groenen

Allround medewerker Centrum Hofdael, Geldrop-Mierlo
Word jij onze allround medewerker?
19 november 2018
The Salty Dogs
Optreden Salty Dogs kende geen einde
19 december 2018
Vrijwilliger bij Centrum Hofdael
Janneke Groenen

Een vrijwilliger van het eerste uur aan het woord. “Mijn naam is Janneke Groenen; ik woon samen met mijn man in Geldrop en in het dagelijks leven werk ik vier dagen per week als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. In het weekend zie je mij regelmatig biertjes tappen. Daar draai ik mijn hand niet meer voor om, maar dat was in het begin wel anders. En bij de buitenactiviteiten bestellingen opnemen, genietende bezoekers van een drankje voorzien en even een praatje maken, ja, daar word ik blij van.” Janneke Groenen is alweer twee jaar als vrijwilliger betrokken bij Centrum Hofdael. “Het vrijwilligerswerk is al bijna niet meer weg te denken in mijn leven. Voordat ik vrijwilliger werd, bezocht ik al regelmatig de filmavonden bij Centrum Hofdael. Toen ze bij Filmhuis Hofdael vrijwilligers zochten om kinderfilmochtenden mee te helpen organiseren, wist ik meteen dat dat iets voor mij was. Bovendien vond ik het een leuke uitdaging in het verlengde van mijn werk.”

Ontdekken van mijn talenten

De kinderfilmochtend is inmiddels een begrip in Geldrop en samen met de collega’s van de kinderfilm wordt ervoor gezorgd dat deze ochtenden een feestje zijn voor de kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s. “Maar,” vervolgt Janneke, “Centrum Hofdael heeft veel meer te bieden op het gebied van culturele activiteiten en daarbij wilde ik graag betrokken zijn. In mijn eerste kennismakingsgesprek kwam al snel naar voren: Wat wil je leren? En inmiddels weet ik dat je in twee jaar heel veel kunt leren en daarvoor heb ik ook volop de kans gekregen.”

Wekelijks levert Janneke op het gebied van pr een actieve bijdrage aan de lokale kranten om te vertellen wat er allemaal gebeurt binnen Centrum Hofdael. Voor die tijd had ze daarmee weinig ervaring. De activiteiten in Centrum Hofdael zijn inmiddels volop uitgebreid en zo raakte ze ook betrokken bij de oprichting van Muziekhuis Hofdael, waar ze momenteel een bestuursfunctie heeft. “Als liefhebber van kleinschalige muziekoptredens, variërend van klassiek tot blues is het erg leuk om mee te denken in de programmering en organisatie ervan,” stelt Janneke.

Passie en verbinding

“Maar wat mijn vrijwilligerswerk zo bijzonder maakt,” vervolgt Janneke, “zijn de contacten met andere vrijwilligers en medewerkers die bij Centrum Hofdael betrokken zijn. Gedeelde passie verbindt mensen met elkaar. Ik heb al zoveel mensen om mij heen leren kennen die met veel enthousiasme, positieve instelling en inzet het culturele aanbod voor de inwoners van Geldrop-Mierlo en omstreken willen opzetten. En ze slagen erin Centrum Hofdael met al hun gebruikers en bewoners op de kaart te zetten. En ik ben er één van, dat maakt vrijwilligerswerk voor mij zo leuk.”

Genoeg te doen

Lijkt het jou ook leuk om een handje te helpen bij de organisatie van alle activiteiten die in Hofdael plaatsvinden? Je hoeft niet direct toe te treden tot een werkgroep, het kan simpelweg het klaarzetten van stoelen zijn, of foto’s maken bij een optreden, of een gastvrouw/gastheerrol vervullen bij een evenement. Neem dan contact op met Ellen Briggen
(ebriggen@hofdael.nl), coördinator vrijwilligers Centrum Hofdael.
Mail naar Ellen
Janneke Groenen is momenteel lid van de Werkgroep P.R. en Communicatie van de Stichting Centrum Hofdael, bestuurslid van Muziekhuis Hofdael en vrijwilliger bij Filmhuis Hofdael.

1 Comment

 1. Leonie schreef:

  Janneke,

  Mooi verhaal!
  Zo ben jij!?
  Geef nooit je passie op!
  Wat anderen ook beweren, ga door met jouw idee!
  Suc6

  Greetz leonie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.