Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Studiedag Noord-Brabant

18 februari 2022: 10:00 - 15:30

€75,00

De rijke cultuur van Noord-Brabant kent vele hoogtepunten. Op deze studiedag wordt de ontwikkeling besproken van de architectuur en de kunst in onze provincie vanaf de Middeleeuwen. Er is aandacht voor de oude monumentale kerken (Oirschot, Breda) en raadhuizen in de grote steden, luxueuze woonhuizen en buitenverblijven,  maar ook moderne bouwwerken van onder meer Jos Bedaux (Universiteit Tilburg) en H. Henket (Stedelijk museum Den Bosch).

Daarnaast zullen de schilderkunst, gebrandschilderde ramen, de sculptuur en de kunstnijverheid aan bod komen. Naast  kunstenaars uit een verder verleden, zoals H. Bosch en Th. Van Tulden,  treden ook kunstenaars uit een meer recente tijd, zoals H. Wiegersma., M. de Leeuwe en R. Daniels voor het voetlicht.

De prijs is inclusief lunch! Vier keer een uur les telkens gevolgd door een pauze.

Drs. Joris van Sleeuwen is in 1991 als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Voordien behaalde hij in 1982 aan de KU Nijmegen zijn doctoraal geschiedenis. Hij is gespecialiseerd in architectuurgeschiedenis. Vanaf 1987 is hij werkzaam in het volwassenenonderwijs en verzorgt hij HOVO-cursussen, lezingen en kunstreizen.

Meer informatie en inschrijven via: Brabantse kunst en architectuur bij vu-Geldrop!

Gegevens

Datum:
18 februari 2022
Tijd:
10:00 - 15:30
Kosten:
€75,00
Evenement Categorie: