Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Muziekhuis presenteert Muziekcafé met Yellofox

21 april: 14:30

€7,00

Yellofox is indie-americana in een lekkere seventies vibe.

Prachtigste luisterliedjes worden met het grootste gemak afgewisseld door opzwepende ritmische songs, waar de echo van zowel bluegrass, folk als indiepop in doorklinkt.
De muziek van Yellofox is beïnvloed door songwriters uit de jaren zestig en zeventig maar ook meer hedendaagse artiesten zoals Bonnie Prince, Billy, Eels, The Barr Brothers en Fleet Foxes vormen een bron van inspiratie. Wat opvalt zijn de niet alledaagse instrumenten zoals de cello (waarin je in de verte Nick Drake hoort) de viool en de contrabas die in combinatie met de gitaren en de groovende drums het Yellofox geluid creëren. De meerstemmige melodieën roepen een sfeer op van het Amerika uit de jaren zeventig. De songs zijn soms melancholisch om je vervolgens weer omver te blazen met een opzwepende groove waarbij het onmogelijk is om stil te zitten.

‘Tomorrow will be gone, but this is today’ is de bijzondere titel van hun debuutplaat uit 2020. En als we vertellen dat hun gloednieuwe album (13-10-2023) de titel ‘For the Dreamers’ draagt, dan weet je uit welk hout ze gesneden zijn. Yellofox is een ode aan melancholische dromers, naïeve idealisten en energieke levensgenieters.”

Extra info

Marc en Jorieke, het creatieve hart van Yellofox, delen dezelfde passie voor verhalen vertellen, zowel in de muziek die ze samen maken als in de gezamenlijke multidisciplinaire producties die ze
met Yellofox creëren, waarin illustratie, video, design en muziek grenzeloos met elkaar verbonden worden. Het zijn altijd herkenbare menselijke thema’s en emoties waar ze over schrijven: twijfels,
geluk, verlangen, verbazing.

 

Zaal: Grote Spoel
Entree: € 7,-
Tot 12 jaar gratis
12 – 18 jaar € 5,-
Het optreden begint om 14:30 uur en duurt twee keer drie kwartier.

Bestel hier je tickets

Dit evenement wordt georganiseerd door:
Logo Muziekhuis Hofdael

Contact: muziekhuishofdael@gmail.com / 06-18240792
FacebookInstagramYouTube

Bekijk hier onze verdere programmering.

Gegevens

Datum:
21 april
Tijd:
14:30
Kosten:
€7,00
Evenement Categorie:

Organisator

Muziekhuis Hofdael
E-mail:
muziekhuishofdael@gmail.com

Locatie

Weeffabriek