Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmavond Sweet Dreams

17 november 2023: 20:00 - 22:00

€7

Een fijne vrijdagavond filmavond bij de Weeffabriek. Aanvang van de film is om 20.00 uur in de kleine zaal. Tickets zijn € 7,00. Er is geen pauze tijdens de film tenzij de film langer dan 105 minuten duurt. Voor en na de film kan je genieten van een drankje en een hapje in het Weefcafé. In de filmzaal mag je je gekochte drinken en ook eten meenemen. Als je een half uur voor aanvang een borrelgarnituur of bitterballen bestelt, kan je deze tijdens de film lekker opeten.

In de even weken is het mogelijk om vooraf aan de film gebruik te maken van een warm diner buffet. Een combi-ticket voor de film en het buffet bedraagt € 19,50. Een ticket hiervoor kan tot twee dagen voor aanvang van de film worden gekocht via onderstaande link. Het diner is vanaf 18.00 uur beschikbaar.

Filmtitel deze vrijdagavond: Sweet Dreams

Geregisseerd door: Ena Sendijarević
Met onder meer: Renée Soutendijk, Hayati Azis, Lisa Zweerman, Florian Myjer, Muhammad Khan, Hans Dagelet, Peter Faber, Verdi Solaiman, Chris Nietvelt, Bart Klever, Rio Kaj Den Haas
IMDb beoordeling: 6,6
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum:  september 2023

Over de film:

Wanneer plotseling plantage-eigenaar Jan overlijdt, haalt weduwe Agathe (een fijn-vileine Soutendijk) snel zoon Cornelis en diens hoogzwangere vrouw Josefien naar Nederlands-Indië. Het is rond 1900 en zonder man aan het hoofd valt de suikerplantage immers stil. Ondertussen broeit het ook nog in het land, waar de lokale bevolking af wil van de koloniale overheerser. Het visueel fraaie Sweet Dreams kijkt kritisch naar Nederlands koloniale verleden, en regisseur Sendijarević verpakt die kritiek in absurdistische, droogkomische, bijna theatrale scènes. Wat ook enige afstand creëert. Nederlands inzending voor de Oscars van 2024.

Bestel hier je tickets

Gegevens

Datum:
17 november 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€7
Evenement Categorie:

Organisator

Weeffabriek

Locatie

Weeffabriek