Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bjรถrn van der Doelen – Vergane Glorie

17 november 2023: 21:00 - 23:00

โ‚ฌ16.50

๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฎ๐—ป๐—ฒ ๐—š๐—น๐—ผ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ met ๐—•๐—ทรถ๐—ฟ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐——๐—ผ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ป, ๐— ๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ž๐˜‚๐—ถ๐—ท๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐—ฅ๐˜‚๐˜‚๐—ฑ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—•๐—ผ๐—ผ๐—ด๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ

Wij komen je een ode aan de verstoteling brengen. De onaangepaste, tegendraadse, kleurrijke en eigengereide figuren van onze provincie. De zonderlingen, genieรซn, kluizenaars en verschoppelingen van ons Brabantse land. Wat ze verbindt is dat ze afwijken van de norm. In onze geschiedenis kom je dorpsfiguren van allerlei pluimage tegen, die het op hun eigen manier deden. Die anders waren. En wij, Bjรถrn van der Doelen, Martijn Kuijten en Ruud van den Boogaard, breken daar als drie musketiers een lans voor. Een ode aan de afwijking!

Tijdens onze voorstelling Vergane Glorie vertellen we je het levensverhaal van aantal bijzondere mensen. Zoals bijvoorbeeld Janus โ€˜Kiepoogโ€™, uit Den Bosch. Over hem gaan er nog steeds allerlei wilde verhalen rond over hoe hij aan zijn gezichtsverminking kwam. Zo gaat het verhaal dat hij een kind uit een brandend huis zou hebben gered, of is hij toch door zijn vader tegen een gloeiendhete kachel aangeduwd… โ€œAch, er wordt zoveul geluldโ€ฆโ€, zingen we daarom. Hoe dan ook joeg hij met zijn gelaat de mensen de stuipen op het lijf. Maar voor de Bosschenaren had hij ook iets ontwapenends. En met de carnavalsoptocht liep hij altijd pal voorop.

Voor Janus Kiep en nog zoโ€™n acht anderen hebben we een ode geschreven. Een liefdevolle, muzikale ode, waarin we het levensverhaal vertellen in de vorm van een lied. Een soort serenade voor de verstotelingen, opgedragen in de plekken waar zij hun levens versleten. Van Oploo tot aan St. Willebrord.

Naast Vergane Glorie in het theater zijn Bjรถrn, Ruud en Martijn ook te zien in de gelijknamige negendelige serie op Omroep Brabant, geproduceerd door Van Osch Films, waarin zij op zoek gaan naar de prachtige en soms onwaarschijnlijke verhalen achter deze kleurrijke figuren uit onze Brabantse geschiedenis. Wekelijks te zien vanaf dinsdag 28 februari.

Hier kan je je tickets bestellen:

Bestel hier je tickets

Gegevens

Datum:
17 november 2023
Tijd:
21:00 - 23:00
Kosten:
โ‚ฌ16.50
Evenement Categorie: