Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekpresentatie: Ruud Voncken – Budel Bologna Blues

10 oktober 2021: 14:00 - 16:00

€4,00
Ruud Voncken - Budel Bologna Blues

Ruud Vonken (Geldrop, 1966) is muzikant en docent. Hij studeerde in 1992 af aan het Brabants conservatorium met als hoofdvak gitaar. Hij schreef al veel muziek, maar nu was het tijd voor zijn eerste roman: Budel Bologna Blues.

Budel Bologna Blues speelt zich af tegen de achtergrond van de late jaren tachtig. De 22-jarige Jaap is een getalenteerd zanger en gitarist, maar het talent om zich in andere mensen te verplaatsen ontbreekt. Het leidt tot beslissingen, die zowel voor hem als zijn omgeving niet altijd even goed uitpakken. Na een dramatische avond met zijn bluesband blijft een beklemmend gevoel achter. Jaap verbrandt alle schepen achter zich. Hij vertrekt naar het conservatorium in Tilburg, maar daar wordt hij niet toegelaten. Wat volgt is een roadtrip door Europa, waarbij hij keer op keer zijn muziekskills kan verleggen. Maar opnieuw zijn het verkeerde beslissingen die hun tol eisen. Gaat zijn nachtmerrie dan toch waarheid worden?

We bevinden ons nu in een tijd waar de Europese eenheid onder druk staat. Door de huidige crisis zijn we geneigd ons in onszelf te keren. Jaap, de hoofdpersoon in het boek, trekt in een eveneens roerige periode door Europa. Ook hij was vooral met zichzelf bezig, maar Europa stond aan het begin van de grote eenwording. Staan we nu aan het begin van het einde?

Muziek speelt een belangrijke rol in het boek. Op Spotify is een begeleidende playlist samengesteld waar een groot deel van de in het verhaal voorkomende muziek te beluisteren is. Deze playlist kun je vinden onder Ruud Vonken, Budel Bologna Blues.

De opmaak en alle afbeeldingen zijn gemaakt door Angeline Maas en Jorrit de Kort van “Beeldentemmers” uit Budel.

Het boek is te verkrijgen via de website van Ruud Vonken; www.gitaarlesbudel.nl. Eveneens is het op alle bekende boeken sites te bestellen.

De toegangsprijs is 4,00 euro en inclusief een kop koffie / thee en koekje.

Bestel hier je tickets

 

Gegevens

Datum:
10 oktober 2021
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€4,00
Evenement Categorieën:
,