Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Studiedag: Hoe houden we ons Europese huis op orde?

28 juni 2022: 10:00 - 17:00

€95

We starten in de ochtend met een historische terugblik op de Europese Unie. Met oog voor het unieke karakter. Wat maakt ons tot European. Hoe gaan we met de dwarsliggers om. Wat gebeurt er om de neuzen weer in dezelfde richting te krijgen. Europa bestaat uit verscheidenheid. Hoe bereiken we inclusiviteit van mensen en regio’s. Hoe maken we een sociaal Europa en pakken we armoede aan. Wat verandert er voor Nederland en voor u.

In de middag komen de grote uitdagingen van onze tijd aan bod. De klimaatverandering en het Europese antwoord. Hoe herstellen we de natuurlijke balans. Wat doen we voor het behoud van de biodiversiteit. De klimaatverandering dwingt tot een energietransitie naar een koolstofarme economie. Wat betekent dit voor de prijsontwikkeling van stroom en gas? Wat zijn de gevolgen van de verdergaande digitalisering. Hoe zorgen we voor voorzieningszekerheid en behoud van welvaart.

* Voor iedereen die geïnteresseerd is in het verleden en in de toekomst. Voor een ieder die grip wil krijgen op de veranderingen die op hem of haar afkomen.
* Deze dag verruimt uw grenzen, werkt verrijkend en versterkt uw persoonlijke groei.
* U bent natuurlijk altijd al geinteresseerd in het NOS-journaal en verder nieuws over Europa en komt met een open mind.
* Wat brengt deze dag u? U wordt in een ontspannen sfeer deelgenoot van een verhaal. We gaan verbanden leggen. U krijgt inzicht in actuele ontwikkelingen. Ontsluiering van de toekomst. Praktische tips.

Dinsdag 28 juni 2022
1 Themabijeenkomst van 5,5 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 95,00 inclusief lunch
Georganiseerd door de Volksuniversiteit
Door W.G. (Walter) Pfeil: EU-specialist met pragmatische inslag en passie voor het Europese project. Meer informatie op www.eured.nl
Inschrijven kan via de volgende link: Studiedag over de Europese Unie (vu-geldrop.nl)

Gegevens

Datum:
28 juni 2022
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€95
Evenement Categorieën:
,