Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Literair Café Dommeldal met Sacha Bronwasser

28 januari: 14:00 - 17:00

€12,50

Sacha Bronwasser debuteerde in oktober 2019 als romanschrijver met Niets is gelogen, dat met veel aandacht en lovende kritieken werd ontvangen. Zij was daarvoor bekend als kunsthistoricus, curator en kunstjournalist; zo schreef ze 20 jaar voor de Volkskrant, enige tijd voor Vrij Nederland en voor talloze publicaties en catalogi. In 2011 publiceerde zij Zo werken wij, een reeks portretten van hedendaagse Nederlandse kunstenaars.

In februari 2023 verscheen haar roman Luister, die nog meer juichende recensies ontving (o.a. De Volkskrant *, NRC ). Luister is het verhaal van de volwassenwording van een au pair in Parijs in de jaren tachtig, met een verband met de terroristische aanslagen in die tijd en in 2015. Kees ’t Hart schreef in de Groene Amsterdammer: ‘Toen ik het boek uit had, heb ik een tijdje voor me uit zitten staren. Beklemd en ontroerd. Zo kan het ook, ik bedoel, zo kan het nog steeds in literatuur.’ Sacha Bronwasser komt graag vertellen over haar werk. Ze heeft ruime ervaring in spreken, modereren en interviewen. Dat deed en doet ze voor allerlei organisaties (o.a. IFFR, Eye Filmmuseum, De Balie) en van 2016-2022 als redacteur en host van de spraakmakende Amsterdamse kunsttalkshow Stampa. Ontspannen, inhoudelijk en met humor is haar stijl.

Dit schrijversbezoek is gratis voor jaarkaarthouders van Literair Café Dommeldal, losse toegangskaarten voor deze middag zijn verkrijgbaar à € 12,50 (tot 18 jaar: € 2,50) – inclusief koffie/thee.  Een kaartje kopen? Dat kan via bibliotheekdommeldal.nl/agenda.

Literair Café Dommeldal is in 2007 opgericht met als doel om een gevarieerd literair jaarprogramma aan te bieden in Geldrop. Leden van het Literair Café kunnen minimaal 5x per jaar een schrijver of schrijfster ontmoeten, altijd op een zondagmiddag van 14.00-17.00u. Losse kaartjes zijn te koop bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop en in de activiteitenshop van Bibliotheek Dommeldal. Met vragen over lezingen kunt u ook bellen met Bibliotheek Dommeldal tel. 040-2854224.

 

Gegevens

Datum:
28 januari
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie: