Vrijwilliger bij Centrum Hofdael. Loekie Ruissen

The Voice Kids 2018
Hofdael Open druk bezocht
19 september 2018
Allround medewerker Centrum Hofdael, Geldrop-Mierlo
Word jij onze allround medewerker?
19 november 2018
Vrijwilliger bij Centrum Hofdael
Loekie Ruissen

Mijn naam is Loekie Ruissen en ik ben zo’n anderhalf jaar actief als vrijwilliger in Centrum Hofdael. In december 2018 hoop ik de pensioengerechtigde leeftijd te bereiken en met dat in het achterhoofd was ik op zoek naar een leuke, boeiende en inspirerende invulling van mijn dagen na het bereiken van die mijlpaal.
Ruim twee jaar geleden begon er, ook met bovenstaande in mijn achterhoofd, een idee bij mij op te bloeien voor het organiseren van optredens met amateurmuzikanten die op hoog niveau muziek maken. Ik ken veel mensen die muziek maken als hobby hebben en ook op goed niveau een optreden kunnen verzorgen. Zij zoeken vaak een gelegenheid om te spelen en die zijn er niet zo veel.
Logo Muziekhuis Hofdael

Vorm geven aan eigen ideeën

Mijn gedachten voor de realisatie gingen richting Hofdael en ik heb een mail naar Harald van Haren, de directeur, gezonden. Aan Hofdael-zijde was er ook een idee aan het groeien: het op te richten Muziekhuis Hofdael. Eén en één is twee en ziedaar: ik trad toe tot het grote leger van vrijwilligers in Nederland.
In het voorjaar van 2017 staken we de koppen bij elkaar en al snel ontstond het idee hoe en wat: “We gaan iedere derde zondag van de maand een muziekoptreden organiseren. Met amateurmuzikanten die op hoog niveau musiceren. We vragen entree en een deel daarvan gaat naar de muzikanten als tegemoetkoming in de kosten”.
De programmering was snel rond, ik heb immers een hoop muzikale vrienden, en in het najaar van 2017 gingen we van start.

Loekie Ruissen

Netwerken, programma’s maken en presenteren.

Van niets naar iets

Met vijf vrijwilligers kwamen we in het begin maandelijks bij elkaar om de inhoud van de optredens te bespreken, de voorbije optredens te evalueren en praktische zaken aan de kaak te stellen. Inmiddels is de overlegfrequentie teruggebracht naar een keer in de twee maanden. Voor de zomervakantie hebben we ons eerste seizoen geëvalueerd en we kijken op een geslaagd seizoen terug.

Leuk om te netwerken

De ‘Muziek in de Foyer’ optredens werden goed bezocht en de zomeroptredens ‘Muziek op de Bleek’ waren een groot succes. Inmiddels zijn de optredens in de foyer verhuisd naar de theaterzaal van Centrum Hofdael en de naam is daarom gewijzigd in ‘Muziekcafé’. Het eerste concert van ons tweede seizoen zit er al weer op. De optredens voor het ‘Muziekcafé’ tot en met mei zijn al vastgelegd en we hebben een zeer gevarieerd programma.
Ik vind het leuk op zoek te gaan naar geschikte groepen voor de optredens, contacten te hebben met de muzikanten, me in dat wereldje te begeven, de middagen te presenteren en mijn steentje bij te dragen aan een fijne sfeer tijdens de optredens.

Communicatie is een vak

Naast mijn functie als voorzitter van Stichting Muziekhuis Hofdael ben ik me ook gaan richten op de communicatie van de Muziekhuisevenementen. Daardoor raakte ik betrokken bij de werkgroep communicatie waarin nog vijf andere vrijwilligers actief zijn. Momenteel verzorg ik de P.R. voor het Muziekhuis Hofdael en Centrum Hofdael op diverse digitale platforms. Met een aantal leden van de werkgroep communicatie zijn we bezig met een cursus Facebookmarketing. Erg interessant.

Plezierig samen werken

De contacten in de werkgroepen zijn erg leuk. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook tijd voor andere zaken. Ook zijn er van tijd tot tijd leuke avonden of lezingen speciaal voor de vrijwilligers van Hofdael. De samenwerking tussen bestuur en de werkgroepen verloopt soepel.

Genoeg te doen

Ik hoef dus niet bang te zijn dat ik in een gat val na mijn pensionering. Genoeg te doen.
Lijkt het jou ook leuk om een handje te helpen bij de organisatie van alle activiteiten die in Hofdael plaatsvinden? Je hoeft niet direct toe te treden tot een werkgroep, het kan simpelweg het klaarzetten van stoelen zijn, of foto’s maken bij een optreden, of een gastvrouw/gastheerrol vervullen bij een evenement. Neem dan contact op met Ellen Briggen (ebriggen@hofdael.nl), coördinator vrijwilligers Centrum Hofdael.
Mail naar Ellen
Loekie Ruissen is momenteel voorzitter van de Stichting Muziekhuis Hofdael en lid van de Werkgroep P.R. en Communicatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.