Muziek op de Bleek. Warm maar heerlijk middagje

Marianne Korenfestival, Centrum Hofdael
Marianne Korenfestival swingende start Zomerprogramma Centrum Hofdael
18 juni 2018
Huisvrouwen bestaan niet, Filmhuis Hofdael
ZomerAvondBuitenFilm. Regenbuitje deerde niet
24 juli 2018

Muziek op de Bleek. Warm maar heerlijk middagje.

Het was een geweldige middag met een lekker relaxed programma van The Wieners, boordevol oude bekende nummers. Sentiment van ooit was heel herkenbaar en de bezoekers hebben zichtbaar genoten. Ook het optreden van Evelien Hendriks in het voorprogramma viel in de smaak.

De opkomst voor Muziek op de Bleek was boven verwachting goed, gezien het warme weer en de start van de vakantie. Voor zo’n vestzakfestival hoop je als organisatie altijd op mooi weer, maar op de 15de juli was het wel erg veel van het goede. Dan heb je behoefte aan wat schaduw. Die was er wel, maar wat verder van het podium.

Bezoekers draaiden met de schaduw van de schoorsteen mee en zochten die in de nabijheid van de omliggende bebouwing. Het mooie daarvan was dat er een dansvloer ontstond waarvan menigeen gebruik maakte. Leuk ook om te zien dat op de balkons van de omwonenden de voetjes eveneens van de vloer kwamen.

Er was volop personeel ingezet vanuit Centrum Hofdael om de aanwezigen van een koel drankje te kunnen voorzien. Omdat het publiek zich in de schaduw had ‘verschanst’, was het hard werken en soms bijna rennen voor de horecamensen om iedereen snel van een versnapering te kunnen voorzien.

En The Wieners? Die hebben ook genoten. Ze vonden het een heerlijk sfeertje en wat hen betreft was het zeker een geslaagde middag. Eigenlijk jammer dat om 17:00 uur de finale van het WK voetbal begon. Maar ja, je kunt niet alles willen.

Het vervolg

De volgende editie van Muziek op de Bleek staat gepland op zondagmiddag 29 juli, 14:00 uur. Dan treedt op ‘Tip-Jar’ met in het voorprogramma Karlijn Goossens.

Voor de liefhebbers van buitenevenementen: zet de Zomeravondbuitenfilms in je agenda. Geprogrammeerd staan:
– Vrijdagavond 20 juli van af zonsondergang: Huisvrouwen bestaan niet. Voorprogramma Jee&Vee.
– Vrijdagavond 3 augustus vanaf zonsondergang: A Street Cat Named Bob. Voorprogramma: Luke V Martin.
– Vrijdagavond 17 augustus vanaf zonsondergang: De Wilde Stad. Voorprogramma: Suara.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.