Het geheim van het verdwenen Katoenpad ook in Centrum Hofdael te koop

Big Sheep Tour
Er gaan veel makke schapen in …..
15 september 2017
Willy Helfenrath 1951-2017
Bestuurslid Willy Helfenrath overleden
4 oktober 2017

Op donderdag 14 september werd het nieuwe avonturenboek ‘Het Geheim van het verdwenen Katoenpad’ door Wethouder Hoekman en schrijfster Marianne Canters gepresenteerd in het Geldropse Centrum Hofdael. Het boek maakt deel uit van het project ‘Verleden (ver)weven in heden’ en gaat over de textielhistorie van Geldrop en Mierlo. Het boek kost € 12,50.

Over het boek…

Het geheim van het verdwenen Katoenpad

Vastgestelde prijs: € 12,50

Het boek gaat over Sem die op een regenachtige zondagmiddag een oude kaart vindt. Het is een plattegrond van het bos vlakbij zijn huis. Alleen … ziet dat bos er nu heel anders uit. Het pad, dat er op de kaart juist zo belangrijk uitziet, is er niet meer. Althans, een gedeelte van dat pad is helemaal weg.
Maar, waarom is het weg? En waarom reageert zijn vader zo raar als hij de naam hoort van dat pad? Nadat Sem en zijn vader woorden krijgen, besluit Sem om samen met zijn beste vriend Max op ontdekking te gaan. s’Nachts kruipt hij uit bed om in het bos op zoek te gaan naar het geheim van het verdwenen Katoenpad.

Wat proeflezers van 10 – 70 jaar er van vonden

Een paar opmerkingen van de proeflezers:

 • “Ik moest echt even een traantje wegpinken.”
 • “Oh … dat was zó spannend!“
 • “Ik ben geen makkelijke lezer, maar dit boek ging bijna vanzelf!”
 • “Het heeft alles in zich, zelfs lessen voor het leven. Dat geeft het potentie.”
 • “Ik had het meteen uitgelezen, kon het niet wegleggen.”
 • “Zo leuk om zo voor je te kunnen zien waar je voorouders vandaan komen!”

 • Het Katoenpad…

  Marianne Canters is trots op het resultaat. Het spannende en avontuurlijke verhaal gaat over het Katoenpad, dat tussen Geldrop en Mierlo lag. Het pad werd gebruikt door fabrieksarbeiders uit Mierlo die te voet naar de fabrieken in Geldrop gingen. De gemeente wil het Katoenpad in ere herstellen. Planning: voorjaar 2018.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.