Beheer Hofdael naar Stichting

Nieuwe identiteit voor SCC Hofdael
9 oktober 2016
lenny-kuhr
Sfeervol optreden Lenny Kuhr
6 november 2016
Officiële overdacht op 29 september

Officiële overdacht op 29 september

Gemeente Geldrop-Mierlo draagt SCC Hofdael over aan Stichting

Op donderdag 29 september zetten de burgemeester van Geldrop-Mierlo, de heer Link, en twee bestuurders van de Stichting Centrum Hofdael, de heren Paul Bierman en Huub van de Coolwijk, hun handtekening onder een contract waarin de gemeente de exploitatie (dat ze niet meer tot haar kerntaken rekent) van het Centrum aan de Stichting overdraagt.

Stichting Centrum Hofdael is de nieuwe huurder van het gehele complex Centrum Hofdael, voorheen het Sociaal Cultureel en Maatschappelijk Centrum Hofdael. Onder de paraplu van de Stichting zullen de bestaande activiteiten van de Volks Universiteit, De Wiele Creatief, Kunstkwartier, GMC, Filmhuis Hofdael en het Weverijmuseum niet veranderen. Wel zullen er nieuwe huurders toetreden en ook de Hofzaal zal vaker in gebruik zijn. De openingstijden worden verruimd.

De belangrijkste taak van de Stichting is het Centrum weer nieuw élan te geven en het vooral een bruisend Centrum in onze gemeenschap te laten worden. Voor de huidige gebruikers verandert er in wezen niet veel; zij krijgen een nieuwe huurbaas. In goed overleg zal stap-voor-stap- voor-stap vorm worden gegeven aan een Centrum Hofdael ‘nieuwe stijl’ waarin de Stichting als missie ‘verbinden’ heeft gekozen. Van de huidige personeelsleden gaan Harald van Haaren en Rashida Mennen mee naar de nieuwe organisatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.