Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorleesfeest in de kleine Spoel: Robin de Roodborst

20 december 2023: 15:00 - 15:30

Gratis

Schuif gezellig aan! Iedere derde woensdag van de maand is er een voorleesfeest in de Kleine Spoel in de Weeffabriek van 15:00 tot 15.30 uur. Het is voor kinderen van 3 tot 6 jaar.
In huiskamersfeer wordt er op leuke wijze een boek voorgelezen. Iedere maand staat een ander boek/thema centraal.
We sluiten het voorleesfeest af met een glaasje ranja met wat lekkers.
Wij willen u erop attent maken dat u als ouder/verzorger verantwoordelijk bent over de zorg van uw kind tijdens het voorleesfeest. De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid. Blijf er gezellig bij en geniet van de reacties van uw kind.

Voorleesboek voor december: Robin de Roodborst

Recensie: Roodborstje Robin komt uit haar ei in een hol tussen de muizen. Niemand weet waar ze vandaan komt, maar de muizen besluiten haar liefdevol in hun midden op te nemen. In het knusse muizenhol droomt de familie van heerlijke kruimels. Iedereen weet dat de beste kruimels te vinden zijn in het gevaarlijke ‘Mjensenhuis’, waar de Kat altijd op de loer ligt. Maar de muizen en Robin sluipen nooit stil genoeg om de kat niet wakker te maken. Tijdens de zoveelste mislukte zoektocht ontmoet Robin Ekster, die vertelt over het kerstfeest. Door de ‘Krestmis Ster’ bovenop hun stekelboom krijgen ze alles wat ze wensen. Die ster moet Robin hebben! Zal het Robin lukken om lekkere kruimels te verzamelen voor haar familie? Prentenboek met sfeervolle illustraties, gebaseerd op de animatiefilm van Netflix. Het verhaal is een verkorte weergave van de film en begint nogal abrupt, voordat duidelijk is wie de hoofdpersonen zijn, en wordt met vrij grote sprongen verteld. De dynamische tekeningen in warme kleuren passen mooi bij de winterse kerstsfeer en zijn in verschillende formaten op de pagina’s geplaatst. Ook het perspectief is soms verrassend, Kat doemt ineens als een immens monster boven Robin op. Verzorgde uitgave in groot formaat op mooi mat papier. Vanaf ca. 4 jaar.

Kom naar de Weeffabriek in je rode trui of jurk, dan zijn we allemaal een roodborstje!

TJILP – BONK – FLADDER – KNAL

 

Gegevens

Datum:
20 december 2023
Tijd:
15:00 - 15:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
,

Locatie

Weeffabriek

Organisator

Weeffabriek