Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Van theedoek naar designobject

14 juli 2023: 13:00 - 23 augustus 2023: 17:00

€8,50

Weverijmuseum Geldrop presenteert deze zomer de expositie “30 jaar keukentextiel: Van theedoek naar designobject”, waarmee het museum het dertigjarig jubileum van textielkunstenaar Mariëtte Wolbert viert. De veelzijdige expositie is aangevuld met ontwerpen en werken van jongeren uit de regio. Ook de vaste tentoonstelling, met daarin de grootste collectie historische weefgetouwen van Nederland, is geopend voor bezoek. De wereld van textiel-ontwerpster Mariëtte Wolbert en de textielindustrie-historie worden dankzij deze expositie met elkaar verenigd.

Mariëtte Wolbert wordt wel de ‘koningin van het keukentextiel’ genoemd. Zo ontwierp ze voor Elias Jorzolino en Bunzlau Castle onder meer een jubileumset voor het 125-jarig bestaan van het bekende warenhuis De Bijenkorf en een bijzondere serie keukentextiel voor het Rijksmuseum Amsterdam. In 2014 lanceerde Wolbert haar eigen textiellabel Mariëtte Wolbert Textiles en inmiddels telt haar collectie negen sets die haar grote verscheidenheid als ontwerpster laten zien.

Randprogrammering

Geïnspireerd door de collectie van Mariëtte Wolbert presenteren 265 leerlingen van 7 basisscholen in Geldrop-Mierlo, hun ontwerp van een hedendaagse theedoek. Leerlingen van het Summa College uit Eindhoven tonen modewerken die geïnspireerd zijn op Brabants Bont en theedoeken. Ook kan het publiek, midden in de vaste tentoonstelling van het museum, getuige zijn van de daadwerkelijke productie van een designtheedoek van Mariëtte Wolbert.

Weverijmuseum Geldrop

Een regulier entreebewijs, of de Museumkaart, geeft toegang tot zowel de zomerexpositie als de vaste tentoonstelling van het Weverijmuseum. Het museum ligt in het centrum van Geldrop, Molenstraat 21, en is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. In de omgeving zijn voldoende (gratis en betaalde) parkeergelegenheden. Het museum is geschikt voor jong en oud. Bekijk voor meer info www.weverijmuseum.nl

 

Gegevens

Begin:
14 juli 2023: 13:00
Einde:
23 augustus 2023: 17:00
Kosten:
€8,50
Evenement Categorie: