Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Klassiek voor Iedereen’ | Nieuwjaarsmatineeconcert door het Haydn Kasteelorkest

5 januari 2020: 13:00 - 14:30

Entree incl. kopje koffie € 6,00

In de serie ‘Klassiek voor Iedereen’ organiseert op zondag 5 januari Centrum Hofdael haar jaarlijkse nieuwjaarsconcert. Dit jaar zal het Haydn Kasteelorkest van Kasteel Heeswijk o.l.v. Jos de Hoon een matineeconcert verzorgen. Op het programma staan (wijzigingen voorbehouden) Symfonie 15 van Mozart, het eerste deel uit Divertimento in C voor piano en strijkers van Haydn met de 11-jarige soliste Eva Zuidervaart op de vleugel en symfonie 44 van Haydn. Orkestleider Jos de Hoon zal de verschillende muziekstukken inleiden.

Entreebewijs

Een toegangskaartje kost € 6,- inclusief een gratis kopje koffie. Het concert begint om 13:00 uur.
Voor kaartjes klik in het gele vakje ‘Kaartjes’.
Kaartjes

Eva Zuidervaart (11) op de vleugel

Musici

Hobo: Loes de Jong en Jos Scheepers
Fagot: Henk Kox
Hoorn: Kees van Vliet en Sjef van Tilburg
Viool 1: Monique Greefkes, Joeske Drost, Henk Godschalk, Connie Hanekamp
Viool 2: Bekkie Doornweerd, Tonnie Mols, Nicole van Vroonhoven
Altviool: Marco Jansen, Eleanor de Groot
Cello: Hubert Keuning, Koen Lindner
Contrabas: Jos Mutter
Klavecimbel: Axel Wenstedt
Piano: Eva Zuidervaart

Haydn Orkest tijdens een optreden in Kasteel Heeswijk

Over het Haydn Orkest

Het Haydn Kasteelorkest is in 2016 opgericht als huisorkest van Kasteel Heeswijk en speelt daar enkele keren per jaar op feestdagen. Het bestaat uit professionele en amateurmusici uit diverse regionale orkesten, zoals kamerorkest Alveare Veghel, Valkenswaards kamerorkest, Symfonieorkest Eindhoven, Filharmonisch Orkest 's-Hertogenbosch, Barokorkest Megen etc. Het orkest wordt samengesteld door dirigent/musicoloog/altviolist Jos de Hoon en klavecinist/organist Axel Wenstedt. Vaak wordt er muziek gespeeld van en rondom Haydn, omdat die in de 18e eeuw de huiscomponist was op het kasteel van vorst Esterházy.
Dirigent Jos de Hoon is aan de Universiteit Utrecht afgestudeerd als musicoloog, en is sinds 25 jaar muziekdocent aan middelbare scholen. Hij speelt als altviolist in diverse amateurorkesten en -ensembles, zoals kamerorkest Alveare Veghel, Valkenswaards kamerorkest, FOH Den Bosch en het ‘Rozen Kwartet’. Hij is lid van de Concertcommissie van Kasteel Heeswijk en werkt als vrijwilliger bij de Philharmonie Zuid-Nederland.
Eva Zuidervaart (11 jaar, geboren in Breda) is pianosoliste in het Divertimento van Haydn. Sinds twee jaar heeft ze les van Guillermo
Quintero Rojas
in de Talentenklas van muziekschool “De Nieuwe Veste” in Breda. Naast pianospelen doet ze aan klimsport, tekenen en knutselen. Tijdens de Muziekdag Hoek van Holland (2019) heeft Eva de wisselschaal gewonnen.

Gegevens

Datum:
5 januari 2020
Tijd:
13:00 - 14:30
Kosten:
Entree incl. kopje koffie € 6,00
Evenement Categorie:

Organisator

Centrum Hofdael

Locatie

Centrum Hofdael
Molenstraat 23
Geldrop, Molenstraat 23 5664 Nederland
+ Google Maps