Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Muziekhuis Hofdael presenteert Muziekcafé met Van Aalst & Ruissen

19 januari 2020: 14:30 - 17:00

€6,
Van Aalst & Ruissen

De eerste muzikale samenwerking ontstond ruim 40 jaar geleden toen ze samen in een lokale folk band speelden. Mieke zong al jaren in een duo en Piet had als toetsenist al diverse bands achter de rug. Toen Mieke, geïnspireerd door de muziek van o.a. C.S.N.&Y, eigen repertoire ging schrijven was een nieuwe band al snel geboren. Er volgden nieuwe bezettingen, andere namen en in de loop van de jaren ontwikkelde de muziek zich van akoestische luisterliedjes tot pop met een beetje jazz.
Toen de populariteit van popbandjes een beetje over waaide was het even stil om daarna verder te gaan als trio met Louis van Herk op gitaar. Dat resulteerde in de eerste CD ’Precious Blue’ met eigen repertoire opgenomen in Piet’s thuisstudio.
Mieke en Louis gingen zich meer toeleggen op akoestische luistermuziek (de cirkel was rond) Piet was als bassist in een jazzband actief en de muzikale wegen scheidden zich tijdelijk hoewel de contacten bleven. Een live opgenomen concert bij Kraay en Balder was in 2009 de basis voor de dubbel cd ´Pure`. Toen Mieke op zoek ging naar een nieuwe begeleider, was een telefoontje snel gepleegd en dit resulteerde eind 2017 uiteindelijk in: Van Aalst & Ruissen.
Het repertoire omvat nummers van bijna 100 jaar geleden (Gershwin) tot nu (John Legend) muziek die de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan of dit zeker zal doen, en daarom de moeite waard om gespeeld te blijven worden. Aangevuld met een aantal eigen nummers is er een programma ontstaan van muziek die hen geïnspireerd heeft en hopelijk ook de luisteraar zal boeien.
Mieke van Aalst 0629622554
Piet Ruissen 0655553389

Voorprogramma

In het voorprogramma zal Matthijs Vader optreden. Hij begeleidt zichzelf op de piano.

Matthijs Vader

Over Matthijs

Na een paar jaar bandjes en hier en daar een liedje zingen mocht het wel tijd worden voor een solo-repetoire: Matthijs Vader, 18 jaar, neemt zijn favoriete muziek en artiesten mee in deze opvoering, van Beatles tot Bowie tot Boeijen. Een mengeling van breekbare raakliederen en rauwe pop, iets om niet te mogen missen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf een half uur voor aanvang, bij de entree van de foyer in Centrum Hofdael en kunnen tegen contante betaling van € 6,- per stuk daar worden afgehaald.

Reserveringen

Reserveren kan via muziekhuishofdael@gmail.com onder vermelding van de naam van de artiest, de datum en het aantal kaarten dat je wilt reserveren.

Gegevens

Datum:
19 januari 2020
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
€6,
Evenement Categorie:

Locatie

Centrum Hofdael
Molenstraat 23
Geldrop, Molenstraat 23 5664 Nederland
+ Google Maps