Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Muziekhuis Hofdael presenteert Muziek op de Bleek met Tip Jar

7 augustus: 14:30

GRATIS
Tip Jar

De muziek van Tip Jar past niet gemakkelijk in de bekende hokjes. Er komen namelijk behoorlijk wat van die hokjes voorbij als je het nieuwe album beluistert: bluegrass, country, soul, folk, roots en zelfs een snuf jazz maken van ‘One Lifetime’ een afwisselende luistertrip. De randen van de americana worden voortdurend opgezocht en af en toe flink opgerekt. De stijl is dan ook lastig te definiëren, maar met de stemmen van Bart de Win en Arianne Knegt als uitgangspunt is de karakteristieke Tip Jar-sound uit duizenden herkenbaar. Persoonlijk, eerlijk, veel vocalen. Melancholieker wellicht dan voorheen, met knipogen naar de rafelranden van het leven.

Tip Jar is het internationale collectief van muzikale vrienden rond Bart en Arianne. Van americanahelden als de Amerikaanse Walt Wilkins tot een jazzvirtuoos als Gilad Atzmon, van emerging talents als Baer Traa tot de Nederlandse snarenwonders Harry Hendriks, BJ Baartmans en Joost van Es. Tip Jar’s eigen aanstekelijke americana en de liefde voor Amerikaanse rootsmuziek bracht hen al op legendarische podia als Gruene Hall (Emmylou Harris, Johnny Cash) en Luckenbach (Willie Nelson, Guy Clark) en bezorgde hen een plekje in de line up van diverse festivals in Texas. In de zomer van 2019 tourde Tip Jar in triovorm voor het eerst ook in Engeland. In eigen land opereert de band vooral in het americana-circuit, maar ze doen het ook goed in de intiemere theaterzalen en muziekpodia. Ze traden diverse malen live voor de radio op bij o.a. Met het oog op morgen en in NPO2 Muziekcafé.
Het meest treden zij op in triovorm, met snarenvirtuoos Harry Hendriks op zowel gitaar, banjo als ukelele. Laat u verrassen door dit op elkaar ingespeelde drietal.

Muziek op de Bleek

Muziek op de Bleek is een muziekevenement dat zich afspeelt op het plein voor het gebouw van de Weeffabriek, Cultuurplein de Bleek.

Handig om te weten
  • Muziek op de Bleek is gratis toegankelijk.
    Maar zo’n optreden kost natuurlijk wel geld. We betalen de band en voor de techniek; geluid en licht. Wij krijgen subsidie, maar deze subsidie is niet toereikend om de totale kosten te dekken. We gaan rond met de hoge hoed waarin je je financiële waardering voor het evenement kunt laten blijken. Ook kun je dit via een QR code doen.
  • De band staat op het podium naast het terras en het publiek kan vanaf het terras van de Weeffabriek van de muziek genieten of, met je eigen stoeltje, een plekje zoeken op het Cultuurplein.
  • Indien er nog maatregelen genomen moeten worden met betrekking tot eventuele coronaregels dan zorgen we daarvoor.
  • Bij slecht weer kunnen we uitwijken naar de theaterzaal binnen.

We hopen op een mooie muziekmiddag.

Dit evenement wordt georganiseerd door:
Logo Muziekhuis Hofdael

Contact: muziekhuishofdael@gmail.com / 06-18240792

Gegevens

Datum:
7 augustus
Tijd:
14:30
Kosten:
GRATIS
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Muziekhuis Hofdael
E-mail:
muziekhuishofdael@gmail.com

Locatie

Cultuurplein de Bleek
De Bleek
Geldrop, Nederland
+ Google Maps