Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Monumentenfestival: muzikale route langs monumenten in Geldrop

13 september 2020: 11:00 - 16:00

Gratis
Monumentenfestival 2020

Op zondag 13 september, Monumentendag, kun je van 11.00 uur tot 16.30 uur genieten van klassieke muziek tijdens het Monumentenfestival! In drie rijksmonumenten spelen leden van het Haydn Orkest Brabant. Te beginnen in het Weverijmuseum, daarna in het kasteelpark, waarna de Brigidakerk wordt aangedaan. Om te eindigen in Centrum Hofdael waar het voltallige Haydn Orkest Brabant een matineeconcert speelt.
Naast de inzet van het Haydn Orkest is het Monumentenfestival mede mogelijk gemaakt door het Weverijmuseum, Kasteel Geldrop, Brigidakerk, Molenstichting, Heemkundekring de Heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten, Centrum Hofdael en de Gemeente Geldrop-Mierlo. Idee en organisatie: Stichting Cultuur aan de Dommel.

Monumentenfestival

Het volledige programma van zondag 13 september:

  • Om 11.00 uur opent wethouder Rob van Otterdijk in het Weverijmuseum het eerste Monumentenfestival waarna presentator Eric Kolen molenaar Hans Tielemans aan de tand voelt over de functie van het reusachtige waterrad in het Weverijmuseum.
  • Tegen 11.30 uur speelt een strijkersensemble van het Haydn Orkest op een interactieve manier ontspannende muziek van Haydn, Mozart en Boccherini. Het publiek wordt er écht bij betrokken!
  • Aansluitend om 12.00 uur speelt klavecimbalist Axel Wenstedt samen met de fluitisten Ed Corsten en David Weertman nog een ‘muzikaal divertimento’ in de foyer van Centrum Hofdael. Er is gelegenheid om een kopje koffie te drinken.
  • Daarna wandel je naar het park van Kasteel Geldrop. Rond 13:00 uur speelt daar een blazersensemble van het Haydn Orkest, in de open lucht muziek van Mozart: met maar liefst zeven delen uit zijn beroemde en prachtige ‘Divertimento’.
  • Vervolgens begeef je je naar de Brigidakerk (gebouwd in 1895). Om 14.15 uur speelt organist Axel Wenstedt op het Vollebregtorgel muziek van o.a. Bach, Bruckner en Satie. Bovendien speelt de organist samen met viola d’amore-speler Rob Meeusen o.a. het wereldberoemde ‘Cent mille chansons’ van Frida Boccara.

De finale van dit eerste Monumentenfestival vindt plaats in Centrum Hofdael.

  • Vanaf 15.15 uur speelt het voltallige Haydn Orkest Brabant o.l.v. musicoloog en dirigent Jos de Hoon een matineeconcert. Ook het 23e pianoconcert van Wolfgang Amadeus Mozart staat op het programma. Soliste in Mozarts’ pianoconcert is Marie-Astrid Vermaas.
  • Na 16.15 uur is er nog alle gelegenheid om gezellig na te genieten en iets te eten en te drinken.

 

Muziek is de rode draad

Kortom: een mooi muzikaal programma waarin de optredens van het Haydn Orkest Brabant de ‘rode draad’ zijn in drie rijksmonumenten met een feestelijke afsluiting in Centrum Hofdael.

Complete muzikale programma

Reserveer een plaats

Vanwege de coronamaatregelen moet je je wél opgeven als je één of meer van de muzikale ‘preludes’ en/of het concert wilt bijwonen.
– In het Weverijmuseum is er plaats voor 30 mensen.
– In het kasteelpark is er feitelijk geen limiet, mits de anderhalve meter in acht wordt genomen
– De Brigidakerk kan 120 toehoorders herbergen.
– In Centrum Hofdael kunnen 60 mensen een stoel bezetten.

Om plaatsen te reserveren, mail naar: p.couturier.cadd@gmail.com
Geef svp aan of je alles, of delen van het programma wilt beluisteren. Geruststellend: Centrum Hofdael is ‘coronaproof’. Continue wordt 100% verse lucht ingebracht: 4300 m3 per uur.

Gegevens

Datum:
13 september 2020
Tijd:
11:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
www.hofdael.nl