Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: Beginselen stamboomonderzoek door Andre Josiassen

15 december 2022: 14:00 - 16:00

GRATIS

Voor het schrijven van de familiegeschiedenis heeft men primaire- en secundaire gegevens nodig. Primaire gegevens zijn gegevens uit de geboorte-, huwelijk- en overlijdensregisters en, voor 1811, uit de doop-, trouw- en begraafregisters. Hiermee kan men een stamreeks opzetten, een in generaties gerangschikte opgaven van iemands wettige voorouders in rechte mannelijke lijn. Ook is het mogelijk daarmee een kwartierstaat te maken, een in generaties gerangschikte opgave van alle wettige voorouders van een bepaalde persoon. Secundaire gegevens zijn het verzamelen van geboortekaartjes, bidprentjes, huwelijksaankondigingen, gegevens uit notariële akten, het kadaster, de memorie van successie, de belastingkohieren, etc. etc.

Ook welkom zijn gegevens als het beroep van de voorouders, waar hebben zij gewoond en staat dat huis er nog, zijn zij in militaire dienst geweest, hebben zij een misdaad gepleegd, wat hebben zij nagelaten, etc. etc.

Veel van deze gegevens zijn op internet te vinden of door het bezoeken van archieven. Tijdens de lezing worden daarvoor de nodige handvatten aangereikt

Gegevens

Datum:
15 december 2022
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
GRATIS
Evenement Categorie: