Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kookworkshop VU: Meatless Monday

18 oktober 2021: 19:00 - 22:00

€50,50
Meatless Monday VU

Maandag = #MeatlessMonday.

Tijdens deze workshop leer je een smakelijk en gezond vegetarisch menu samenstellen. Een dag per week zonder vlees voor je eigen gezondheid, het milieu en de dieren. Moet te doen zijn… toch? Hoewel doorslaan ook een vak is, is het waarheid als een gefokte vleeskoe dat wij onze planeet toch wel een beetje naar de knoppen aan het helpen zijn. Oud nieuws, ja. Maar feit is ook dat je gezonder wordt van minder vlees eten, het milieu hierbij helpt én je dieren een beter leven geeft. Een dag minder vlees eten maakt echt verschil. Als je 1 dag in de week vegetarisch eet, dan scheelt dat 3% CO2-uitstoot per jaar.

Of je dan maar meteen een vegan moet worden en in een zelfvoorzienende organic woongroep moet gaan wonen? Nee. Begin gewoon eens met het inlassen van een Meatless Monday. De naam zegt het al: op maandagen geen vlees eten. Ben je dan een #fake vegatariër? Zeker niet. Inmiddels schijnen er 2,4 miljoen flexitariërs te zijn, wat er aanzienlijk meer zijn dan de vegetariërs (300.000) en de veganisten (16.000). Volwassenen hebben gemiddeld ongeveer 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Joep legt ons uit hoe we zonder vlees en vis tóch aan onze dagelijkse aanbevolen hoeveelheid proteïne kunnen komen. We gaan een smakelijk en gezond vegetarisch menu samenstellen en bereiden. Ga jij voor #MeatlessMonday?

Meebrengen: theedoek, handdoek, pannenlappen, vaatdoekje en eventueel een schort. Na het koken wordt er gezamenlijk gegeten en opgeruimd. Voor eventuele restjes raden we aan om koelkastdoosjes mee te brengen. De kosten voor de materialen (ingrediënten voor de workshop of voor de hele cursus) betaal je de 1ste les aan de docent.

Samen met Joep Corman ga je aan de slag! Prijs: €37,00 plus €13,50 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.

Voor het inschrijven bij deze cursus heb je een code nodig, deze is: KOK010

https://www.vu-geldrop.nl/checkout

Gegevens

Datum:
18 oktober 2021
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
€50,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,