Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gratis: DUFFHUES bij Kroegtijgers

10 november 2023: 20:30 - 22:30

GRATIS

Kroegtijgers is een nieuw concept voor de avonduren waarin artiesten in een kleine setting spelen in ons Weefcafé. Kom gratis genieten onder het genot van een borrel en een hapje van een stukje livemuziek. Optreden start rond 20.30 uur. Inloop mogelijk vanaf 09.00 uur in de ochtend 😉  

DUFFHUES
Duister gestemde luistersongs, met een rauwe rand en karakteristiek roestig stemgeluid.

De songs van DUFFHUES zijn niet zelden korte verhalen, veelal met een kop en staart. Soms met een plot maar vaker niet. Met personages die alledaagse, vreemde of absurde dingen meemaken en evenzo handelen. Met beschouwingen al dan niet verankerd in de verbeelding of de actualiteit. Zijn songs zijn geënt op de vroegere verhalende folk en blues. Uit tijden waar de term roots zijn oorsprong vond. Net zo goed kunnen deze songs als korte verhalen met muzikale omlijsting worden betiteld. Door de onalledaagse opbouw, a-typische songstructuren en relatieve ontoegankelijkheid zijn er tevens raakvlakken met avant-garde. Een controversieel huwelijk? In de wereld van DUFFHUES een logisch gegeven.

DUFFHUES is bovenal een auteur die duistere verhalen ten gehore brengt – sinds 2001 en al 10 albums lang. Zoals een schrijver korte verhalen schrijft en als bundel uitbrengt, zo schrijft DUFFHUES korte verhalen en brengt ze uit als songs en albums. Dat hij naast het schrijven van Engelstalige songs ook nog korte verhalen in het Nederlands schrijft en videokunst maakt, laten we voor nu buiten beschouwing… want de donker verhalende wereld van DUFFHUES is er een die steeds meer omhelst en fascineert.

 

In januari 2022 bracht DUFFHUES zijn album MURDER CALL uit. Persquotes:
Luminous Dash (BE) – Alsof we een juwelenkist openden en er onze favoriete, meest glanzend zwarte stenen in terug vonden, die al jaren zoek waren…
OOR Magazine (NL) – Op dit gitzwarte negende liedjesalbum draait het om de slechtste eigenschappen die er in mens en dier schuil kunnen gaan. De luisteraar wordt Duffhues’ eigen schemer-wereld ingezogen, of die van een rechercheur met een roeping voor moordzaken en alcohol. Beklemmend zonder knipoog.
Timpaan Muziek (NL) – Een intrigerend album voor meerdere luisterbeurten.
Kippenvel (NL) – In het geluidsbeeld staat naast zijn elektrische gitaar zijn intense zang centraal, want Duffhues beschouwt niet, maar kruipt in teksten én muziek in de huid en het hoofd van zijn hoofdpersonen. Misschien dat daardoor zijn zang even rauw als emotioneel klinkt, want zijn stem klinkt gebutst en gehavend.
Heaven (NL) – MURDER CALL heet zijn donkere nieuwe album, bezwerend als Mark Lanegan. Vrolijk is anders, maar wie houdt van indie folknoir kan het slechter treffen.
Muziekwereld (NL) – Duffhues zingt met een donker doorleefde stem, die net zo eerlijk, rauw en ongepolijst klinkt als zijn pure sobere gitaarriffs.
Rootstime (BE) – Mocht u nog wat meer van het vroegere werk van Duffhues willen horen, dan kunnen we hier ook zijn dit jaar uitgebrachte verzamelalbum “Duffhues 2001-2018” aanbevelen. Deze nieuwe negende plaat “Murder Call” vormt daarop een mooie aanvulling.

Spotify – https://open.spotify.com/album/55GDRc51wXkKXeWmGAoPeL
BandCamp – https://nielsduffhues.bandcamp.com/album/murder-call

Artikel/Interview Folkforum: https://www.folkforum.nl/columns/445-achter-de-muziek-aan/15019-achter-de-muziek-aan-135-duffhues-murder-call
Video Murder Call: https://youtu.be/SU18XYi0ozg
Video The Evil Kind: https://youtu.be/IBGYWQEktxQ

Fotocredit: Sandra Leijtens

Gegevens

Datum:
10 november 2023
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
GRATIS
Evenement Categorie: