Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Friet & Film: The Maze Runner

19 oktober 2020: 17:00 - 20:00

€ 8,50

Eerst lekker Friet met een snack en fris erbij en dan deze gave film pikken! En dat alles voor € 8,50!

The Maze Runner:

De zestienjarige Thomas wordt wakker in een industriële lift (De Box) zonder herinneringen, later herinnert hij zich alleen zijn naam. De lift brengt hem naar boven en eindigt in De Laar, een wereld omringd door grote grijze muren. Een zestigtal tienerjongens is daar op dezelfde manier gekomen en ze hebben geleerd te overleven in een volledig gesloten omgeving, levend van de landbouw. Ze noemen zichzelf de Laarders. Elke dertig dagen komt er een nieuwe jongen vergezeld van nieuwe voorraden.

De oorspronkelijke groep is in De Glade reeds drie jaar op zoek naar een manier om te ontsnappen door Het Labyrint dat hun leefruimte omringt. De snelsten worden de Renners genoemd die overdag een weg zoeken in het doolhof (Het Labyrint), maar voor de nacht valt terug moeten keren omdat dan de poorten gesloten worden. Tot nu toe heeft nog niemand een nacht in het doolhof overleefd. ’s Nachts lopen er Grievers in het doolhof rond. Grievers zijn een soort spinachtige monsters. Hun steken zijn dodelijk. Op een gegeven moment lopen er ook overdag Grievers rond in het doolhof.

Thomas slaagt erin een Griever te doden en de leider van de Laar, genaamd Alby, te redden, nadat die ook gestoken is. De Box zendt het eerste meisje, dat blijkbaar Thomas herkent. Een briefje in haar hand zegt dat ze “de laatste ooit” zal zijn. Het meisje, genaamd Teresa, draagt twee spuiten bij zich gevuld met een mysterieuze substantie. De Gladers gebruiken een van de spuiten op Alby en hij herstelt geleidelijk van zijn verwondingen en krijgt zijn herinneringen terug. Gally (een Laarder) maakt iedereen wijs dat dit allemaal Thomas zijn schuld is en krijgt het voor elkaar om leider te worden. Het gevolg daarvan is dat Thomas en Teresa bijna worden opgeofferd.

Als de jongeren kunnen ontsnappen, blijken ze deel uit te maken van een experiment en lijkt het alsof de wereld waarin ze terugkeren vernietigd is door een epidemie.

Gegevens

Datum:
19 oktober 2020
Tijd:
17:00 - 20:00
Kosten:
€ 8,50
Evenement Categorie: