Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Frans Weekend – Place du Tertre op Cultuurplein De Bleek (bij de schoorsteen)

9 juni: 13:00 - 17:00

Gratis

Kunstzinnige en creatieve markt

De Wiele organiseert het ‘Place du Tertre’ evenement tijdens het Franse Weekend. In een gezellige Parijse sfeer, zullen de docenten en cursisten van de Wiele presentaties en miniworkshops geven op het gebied van creatieve werkvormen. Denk daarbij aan tekenen, schilderen, beeldhouwen, fotografie, keramiek en bloemschikken. Je kunt de mensen aan het werk zien en ze vertellen er graag iets over. Er is ook een de mogelijkheid om je te laten portretteren of zelf met iets aan de slag te gaan. Dus pak dan een kwast en verf en zet je idee op een doek, hak met een beitel in een stuk steen, help mee met het maken van een vaas van klei of ga eens aan de slag met het scheppen van papier. En speciaal voor de jongeren onder ons hebben we enkele speciale workshops gepland. Kortom lekker genieten!

Er wordt ook prachtig werk te koop aangeboden! Schilderijen, tekeningen en keramische beelden zijn er te ‘kunst en te kleur’! Daarnaast is er in het gebouw van de Wiele een grote expositie te bezichtigen van alle kunstvormen waarin les wordt gegeven.

Wederom dit jaar: 2dehands boekenmarkt

Dit jaar is er weer een tweedehandsboekenmarkt, georganiseerd door Literair Café Dommeldal, waar particulieren hun gelezen boeken kunnen aanbieden. Aanmelden voor het huren van een boekenkraam (€ 25,-) kan via: Remy van Grinsven geldrop@boekhandelvangrinsven.nl Tel: 040-2862967 

Nieuw dit jaar!

Tussen de boekenkramen en de kunstzinnige kramen van de Wiele zal Inge van ismooi met haar collega’s een plekje tussen die kramen innemen en haar mooiste collectie gedragen pre loved, second hand, tweedehands en vintage (merk)kleding aanbieden. Meer weten over ismooi? klik hier

Expositie ‘Salon de Wiele’


In de Wiele is het prachtige werk van de cursisten van de Wiele te bezichtigen. Het is een eindejaarstentoonstelling van alle kunstdisciplines binnen de Wiele. Dit mag je zeker niet missen!

Kortom, kom lekker genieten van de sfeer, met een koffietje, een wijntje en heerlijke Franse muziek op de achtergrond door straatmuzikanten en ook klinken er binnen Franse chansons … Place du Tertre: c’est une expérience créative unique!

Gegevens

Datum:
9 juni
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Cultuurplein de Bleek
De Bleek
Geldrop, Nederland
+ Google Maps