Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Frans Weekend: Place du Tertre op Cultuurplein De Bleek (bij de schoorsteen)

11 juni: 13:00 - 17:00

Gratis

Kunstzinnige en creatieve markt

Dit jaar organiseren we voor de tweede keer tijdens het Franse Weekend het ‘Place du Tertre’ evenement. In een gezellige Parijse sfeer, zullen onze docenten en cursisten presentaties en miniworkshops geven op het gebied van creatieve werkvormen. Denk daarbij aan tekenen, schilderen, beeldhouwen, fotografie, keramiek en bloemschikken. Je kunt de mensen aan het werk zien en ze vertellen er graag iets over. Er is ook een de mogelijkheid om je te laten portretteren of zelf met iets aan de slag te gaan. Dus pak dan een kwast en verf en zet je idee op een doek, hak met een beitel in een stuk steen, help mee met het maken van een vaas van klei of ga eens aan de slag met het scheppen van papier. En speciaal voor de jongeren onder ons hebben we enkele speciale workshops gepland. Kortom lekker genieten!

Er wordt ook prachtig werk te koop aangeboden! Schilderijen, tekeningen en keramische beelden zijn er te ‘kunst en te kleur’! Daarnaast is er in het gebouw van de Wiele een grote expositie te bezichtigen van alle kunstvormen waarin les wordt gegeven.

Nieuw dit jaar: 2dehands boekenmarkt

Nieuw dit jaar is een tweedehandsboekenmarkt waar particulieren hun gelezen boeken kunnen aanbieden en waar Geldrop-Mierlose auteurs uit eigen werk zullen voorlezen. (Info via Boekhandel van Grinsven). Auteurs die we mogen verwachten zijn Olga Maria Berger uit Geldrop (bekend van het ED, maar ook als auteur van verschillende (kinder)boeken), Renske de Wolf uit Geldrop (schreef onlangs The Crowfield Chronicles) en Mariska van Hoof uit Heeze (debuutroman Verstrikt in familiepatronen).

Programma, doorlopend van 13:00 – 17:00 uur

– BOEKENMARKT: verkoop van 2dehands boeken (10 kramen) en presentaties van Geldrop-Mierlose auteurs. Zij lezen voor uit eigen werk.
– CREATIEVE MARKT: demonstraties van creatieve werkvormen door docenten en cursisten van de Wiele (14 kramen). Bekijk het aanbod hieronder:

Beeldhouwen
Onze docente Caroline Teesing zal gedurende het evenement met een aantal cursisten vormgeven aan sculpturen. En bezoekers kunnen op een steen uitproberen hoe het is om in steen te werken.

Keramiek
Deze discipline wordt vertegenwoordigd door onze docenten Sterre ter Beek en Caroline Peeters. Caroline heeft een grote hoeveelheid klei en wil met mensen die het leuk vinden (vooral ook kinderen) gezamenlijk een grote vaas maken.

Papier&Textiel
Deze afdeling binnen de Wiele heeft dit jaar zelfs een Koninklijke opdracht vervult. En docente Gerti van Iersel heeft voor de Place du Tertre ook iets heel bijzonders in petto: papierscheppen! Superleuk voor jong en oud – jouw eigen papier maken. Gerti en enkele van haar cursisten zullen je uitleggen hoe het werkt en je mag de resultaten mee naar huis nemen.

Schilderen en tekenen
De schildersafdeling van de Wiele wordt vertegenwoordigd door de docenten Eva Sanders, Pieter Reef, Wendy Veldhuis en Jan Ploegmakers. Ze zullen doorlopend aan het werk zijn met het tekenen en schilderen van één of meer modellen. Bezoekers kunnen hier geportretteerd worden of het juist zelf gaan proberen. Ook gaat onze jongerenafdeling een kunstexperiment doen vanaf 15:00 uur met als thema ‘Verre Gezichten’.

-Van Lege Tafel tot Gedekte Tafel-
Speciaal voor de jongsten onder ons! Onze docenten Rianne Schaaf en Wendy Veldhuis nodigen je uit voor iets feestelijks! Denk eens na over jouw fantasie over eten. Met verschillende materialen gaan we via tekeningen de tafel dekken.

Bloemsierkunst
Eva Onstenk, docente bloemsierkunst, zal met twee cursisten laten zien hoe je met bloemen fantastische creaties kunt maken.

Fotografie
Laat een fotoportret van je maken door één van onze fotografiedocenten Maaike Boeijink of Noud van Tiem. Gedurende de hele dag lopen zij rond en maken portretten van bezoekers die in Franse stijl op de foto willen. Deze beelden krijg je uiteraard doorgestuurd via mail.

Edelsmeden
Onze docent Jannet Gunnink zal in het Edelsmeedlokaal op de eerste verdieping van de Wiele een demonstratie geven en er zullen prachtige sieraden te bewonderen zijn, gemaakt door cursisten.

Expositie ‘Salon de Wiele’
In de Wiele is het prachtige werk van onze cursisten te bezichtigen. Het is een eindejaarstentoonstelling van alle kunstdisciplines binnen de Wiele. Dit mag je zeker niet missen!

Kortom, kom lekker genieten van de sfeer, met een koffietje, een wijntje en heerlijke Franse muziek en chansons op de achtergrond en ook binnen… Place du Tertre: c’est une expérience créative unique! Klik hier voor sfeerfoto’s van het Place du Tertre in juni 2022.

Gegevens

Datum:
11 juni
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,