Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Frans Weekend: Muziekhuis presenteert Jopie Jonkers Trio…! Chanson!

9 juni: 14:00 - 17:00

Gratis

Jopie Jonkers Trio…. ! Chanson!

5 optredens van 20 minuten, even de Franse sfeer proeven in de Grote Spoel en dan weer verder genieten…
Jopie Jonkers: zang en harp

Zingt al vele jaren Franse Chansons. Geïnspireerd door o.a. Edith Piaf en Jaques Brel, artiesten wiens muziek thuis veel gedraaid werd. Zij studeerde zang geïmproviseerde muziek aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Volgde harplessen bij Roberto Guaraní en Kenneth Ecury. Was gedurende een seizoen begeleidster van Harry Sacksioni. Zie ook: www.jopiejonkers.com 

Koen de Cauter: Gitaar en zang

Bespeelt zijn gitaar, voortbouwend op de traditie van de zigeunerjazz gitarist Django Reinhardt en de Franse Musette muziek, maar met een geheel eigen stijl. Maakte ontelbare Cd’s, Lp’s en TV opnames. Speelde met diverse groepen en beroemdheden over de hele wereld: Waso , Fapy Lafertin, Sing Miller, Sammy Rimmington, Wannes Van de Velde, Daniel Colin, Jean Corti, Stochelo Rosenberg en vele anderen.
In Frankrijk is hij een veelgevraagd artiest op festivals gewijd aan de chansons van George Brassens.
Hij wordt daar beschouwd als een van de beste vertolkers van deze chansons.

Rein de Vos: accordeon

Rein is een muzikant in hart en nieren, die nu zo’n 25 jaar de accordeon bespeelt. Eerst de tienjarige opleiding voor klassiek accordeon bij Patricia George in Oudenaarde. Daarna trok hij naar het conservatorium van Gent, België, en studeerde daar jazz en chanson bij grote namen als : Rony Verbiest, Marc Godfroid, Tuur Florizoone, Pierre Vaiana …
Van alle markten thuis dus en hartstochtelijk verliefd op Franse chansons, die hij met verve, swing en stijl weet te brengen. 

Dit Trio speelt al heel wat jaren met veel plezier en élan Franse chansons van onder andere Edith Piaf, Jaques Brel, Georges Brassens etc….
De sprankelende harp van Jopie, de altijd verrassende improvisatie inbreng van Koen, het aanstekelijke geluid van de accordeon, tezamen met de stemmen waarvan de timbres zich wonderschoon vermengen staan garant voor een bijzondere uitvoering van deze muziek. 

Tijdens de zondagmiddag van het Franse Weekend spelen zij korte optredens van telkens zo’n twintig minuten. Daarna gaan ze na een korte pauze weer verder. Tijdens deze pauzes kan het publiek wisselen, want er is nog veel meer te doen in de Weeffabriek en op het Cultuurplein.

Tijden van de optredens:
14.00-14.20 uur
14.35-14.55 uur
15.10-15.30 uur
16.00-16.20 uur
16.35-16.55 uur

Zaal: Grote Spoel

De toegang is gratis, maar we staan na afloop met de hoge hoed klaar om jouw financiële waardering voor de muziek in ontvangst te nemen.

Dit evenement wordt georganiseerd door:
Logo Muziekhuis Hofdael

Contact: muziekhuishofdael@gmail.com / 06-18240792

Bekijk hier onze verdere programmering.

Gegevens

Datum:
9 juni
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Weeffabriek