Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

FoyerCafé: Van Aalst & Ruissen

4 september 2022: 14:30 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 4 september 2022 at 14:30

GRATIS

Optreden in ons foyercafé tussen de schuifdeuren van de grote zaal.

De eerste muzikale samenwerking ontstond ruim 40 jaar geleden toen ze samen in een lokale folk band speelden. Mieke zong al jaren in een duo en Piet had als toetsenist al diverse bands achter de rug. Toen Mieke, mede geïnspireerd door de muziek van o.a. C.S.N.&Y, eigen repertoire ging schrijven was een nieuwe band snel geboren. Er volgden nieuwe bezettingen, andere namen en in de loop van de jaren ontwikkelde de muziek zich van akoestische luisterliedjes tot pop met een beetje jazz.

Toen de populariteit van popbandjes een beetje overwaaide was het even stil om daarna verder te gaan als trio met Louis van Herk op gitaar. Dat resulteerde in de eerste CD ’Precious Blue’ met eigen repertoire opgenomen in Piets thuisstudio.

Mieke en Louis gingen zich meer toeleggen op akoestische luistermuziek (de cirkel was rond) Piet was als bassist in een jazzband actief en de muzikale wegen scheidden zich tijdelijk hoewel de contacten bleven. Een live opgenomen concert bij Kraay en Balder was in 2009 de basis voor de dubbel cd ´Pure`.

Toen Mieke op zoek ging naar een nieuwe begeleider, was een telefoontje snel gepleegd en dit resulteerde eind 2017 uiteindelijk in: Van Aalst & Ruissen.

Het repertoire omvat nummers van bijna 100 jaar geleden (Gershwin) tot nu (John Legend) muziek die de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan of dit zeker zal doen, en daarom de moeite waard om gespeeld te blijven worden. Aangevuld met een aantal eigen nummers is er een programma ontstaan van muziek die hen geïnspireerd heeft en zeker ook de luisteraar zal boeien.

Mieke van Aalst 0629622554
Piet Ruissen 0655553389

Gegevens

Datum:
4 september 2022
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
GRATIS
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags: