Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmhuis Hofdael. Buitenfilm: A Bridge Too Far en meer

16 augustus 2019: 21:00 - 23:00

gratis toegang

Static Show met authentieke militaire voertuigen uit WO-2

Static Show met militaire voertuigen uit WO II. Vanaf 17:00 uur

Om het effect van deze film nog realistischer over te brengen is op het Cultuurplein een static show van authentieke legervoertuigen uit WO2 neergezet. E.e.a. is verzorgd door Thomas Schouten. Wellicht een fotomomentje waard net zoals de mensen 75 jaar geleden dat ook deden toen de geallieerden onze dorpen bevrijdden.

Opening tentoonstelling ‘Waarde van Vrijheid door Ad Hermens

Opening expositie ‘De Waarde van Vrijheid’. 19:00 uur

Binnen in Centrum Hofdael is een tentoonstelling ingericht met foto’s uit de oorlogsjaren in Geldrop. Uiteraard is er veel materiaal uit de bevrijdingsperiode te zien. Ook wordt aandacht besteed aan drie dorpsgenoten die deelnamen aan het Verzet. Helaas mochten zij de bevrijding van Geldrop en Mierlo niet meer meemaken. In augustus 1944 werden twee van hen gefusilleerd. De derde overleed in Bergen-Belsen, naar wordt aangenomen. In de vitrines van het Weverijmuseum staat een variëteit aan spulletjes uit de periode van WO2. De tentoonstelling wordt om 19:00 uur geopend door onze dorpsgenoot Ad Hermens (87) die z’n hele leven na de oorlog heeft gewijd aan het verzamelen en documenteren van feiten over de oorlogsjaren.

Bevrijdingsfeer

ZomerAvondBuitenFilm, traditioneel op het Cultuurplein voor Centrum Hofdael

ZomerAvondBuitenFilm. 21:00 uur

‘A Bridge too Far’ is een klassieker maar nog steeds een fantastische film die een goed beeld geeft van de dramatische septemberdagen waarin o.a. Geldrop en Mierlo zijn bevrijd. Operatie Market Garden verhaalt over de plannen, de dropping van duizenden soldaten, hun strijd om sleutelposities te bezetten en te wachten op versterkingen over de weg. De laatste horde, de brug bij Arnhem, bleek te hoog gegrepen.

De ZomerAvondBuitenFilm wordt gratis aangeboden door Filmhuis Hofdael op het Cultuurplein de Bleek bij Centrum Hofdael. We hopen op goed weer!
Meer informatie over de film en de trailer: klik op het gele vlak ‘Film’.
Film
Voor aanvullende informatie over de tentoonstelling: klik op het gele vak ‘Expositie’.
Expositie

Gegevens

Datum:
16 augustus 2019
Tijd:
21:00 - 23:00
Kosten:
gratis toegang
Evenement Categorie:

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail:
info@filmhuishofdael.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Cultuurplein de Bleek
De Bleek
Geldrop, Nederland
+ Google Maps