Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmavond L’envol

3 november: 20:00 - 22:00

€7

Een fijne vrijdagavond filmavond bij de Weeffabriek. Aanvang van de film is om 20.00 uur in de kleine zaal. Tickets zijn € 7,00. Er is geen pauze tijdens de film tenzij de film langer dan 105 minuten duurt. Voor en na de film kan je genieten van een drankje en een hapje in het Weefcafé. In de filmzaal mag je je gekochte drinken en ook eten meenemen. Als je een half uur voor aanvang een borrelgarnituur of bitterballen bestelt, kan je deze tijdens de film lekker opeten.

In de even weken is het mogelijk om vooraf aan de film gebruik te maken van een warm diner buffet. Een combi-ticket voor de film en het buffet bedraagt € 19,50. Een ticket hiervoor kan tot twee dagen voor aanvang van de film worden gekocht via onderstaande link. Het diner is vanaf 18.00 uur beschikbaar.

Filmtitel deze vrijdagavond: L’envol

Geregisseerd door:  Pietro Marcello
Met onder meer: Juliette Jouan, Louis Garrel, Raphaël Thiéry, Noémie Lvovsky en Yolande Moreau.
IMDb beoordeling: 6,7
Gesproken taal: Frans
Releasedatum: 20 Juli 2023 

Over de film:

Als houtbewerker Raphaël na WO I terugkeert van het slagveld naar een Frans dorpje, ontdekt hij bij aankomst dat zijn vrouw is gestorven, maar ook dat hij een dochtertje heeft. Vervolgens zijn we er getuige van hoe deze eigenzinnige Juliette opgroeit met liefde voor de natuur, muziek en lyriek. Deze landelijke film gebruikt soms ingekleurde archiefbeelden uit het stille tijdperk, maar is vooral gemaakt in de stijl van de Italiaanse cinema uit de jaren zeventig. Soms heeft dit in brede streken neergezette drama van Pietro Marcello (Martin Eden) – waarin een knappe piloot uit de lucht komt vallen – ook iets ongegeneerd naïef-romantisch.

Bestel hier je tickets

Gegevens

Datum:
3 november
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€7
Evenement Categorie:

Organisator

Weeffabriek