Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie digitale werken van Ies van Sluijs (94 jaar)

14 augustus 2022: 12:00 - 16 september 2022: 23:00

GRATIS

Ies, geboren in 1928, woont sinds 1962 in Geldrop. Hij werkte als bouwkundig tekenaar bij Philips en volgde wat teken- en schildercursussen, onder andere bij De Wiele. Na zijn pensioen studeerde hij Monumentale Kunst in Arendonk. Zijn ontwerpen voor wandtapijten, mozaïeken of gevelversieringen voerde hij uit als grote schilderwerken, waarvan je er enkelen kunt zien in het Weefcafé. De nadruk ligt op lijnen, vormen, kleuren en lagen. Hij heeft met zijn schilderijen en reliëfs meermaals geëxposeerd, waaronder in het Sint Anna Ziekenhuis.

In 2000 kreeg Ies een herseninfarct waardoor hij veel vaardigheden opnieuw moest aanleren. Het ontwerpen en het tekenen en schilderen lukte niet meer.

Met wat hulp, veel doorzettingsvermogen en geduld heeft hij zich een aantal computerprogramma’s eigen gemaakt waarmee hij afbeeldingen kan bewerken, bv de foto’s van zijn eigen schilderijen.  Op deze manier komt zijn creativiteit weer tot uiting en speelt hij weer met lijnen, vormen, kleuren en lagen.

Een selectie van zeventien van deze digitale werken zijn van 14 augustus tot 16 september te zien in de gangen op de begane grond van de Weeffabriek.

Gegevens

Begin:
14 augustus 2022: 12:00
Einde:
16 september 2022: 23:00
Kosten:
GRATIS
Evenement Categorie:
Evenement Tags: