Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezingencyclus De Rode Draad: Is de gemeente Geldrop-Mierlo wel dementievriendelijk genoeg?

9 september 2021: 14:30 - 17:30

€4.00

In de lezingencyclus ‘De rode draad’ van cultureel centrum ‘Hofdael’ vindt op donderdag 9 september vanaf 14.30 uur een voordracht plaats over dit heikele onderwerp. Bij de diagnose ‘dementie’ verandert er erg veel. In zowel het leven van de patiënt alsook voor zijn of haar omgeving! Veel partijen springen daarop in. Dat geldt ondermeer voor de gemeente, voor de mantelzorgmakelaar alsook voor sociaal-maatschappelijke partijen, die zich bezighouden met dit onderdeel van het sociale domein. Wethouder Peter Looijmans, makelaar Karin Kanters uit Mierlo en bestuurslid Ad Wilbers van de PVGE presenteren in een korte voordracht hun gedachten en gaan daarna in gesprek met de aanwezigen.

Een verschillende rol

Zoals al gesteld zijn er veel partijen, die zich bezighouden met dementie. Zo staat op de site van de gemeente het volgende te lezen: “De gemeente Geldrop-Mierlo is een dementievriendelijke gemeente, waar mensen met dementie zo lang mogelijk blijven meedoen vanuit de eigen omgeving. Vanuit de gemeente wordt begeleiding op maat mogelijk gemaakt en de kennis van dementie in de gemeenschap vergroot, bijvoorbeeld door trainingen.” In de praktijk faciliteert de gemeente dan ook verschillende maatschappelijke initiatieven. Denk daarbij aan de Geheugenbibliotheek van bibliotheek ‘Dommeldal’, het organiseren van cursussen of een ‘Alzheimercafé’. Als u méér informatie wenst, kunt u contact opnemen met het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) van de gemeente via telefoonnummer 040 – 289 38 99.

Anderzijds stellen Wilbers en Kanters vast dat er nog genoeg te realiseren valt om die status van een dementievriendelijke gemeente te verbeteren!

Geen politieke bijeenkomst

Presenator en discussieleider Eric Kolen van ‘De rode draad’ merkt op dat het zeker niet de bedoeling is er een verkiezingsbijeenkomst van te maken. “Ongetwijfeld hebben mensen vragen of kritiek. Helemaal geen punt, ze kunnen zeker gesteld worden. De inleiders vertellen wat hen bezighoudt als het gaat om dementievriendelijkheid van de gemeente Geldrop-Mierlo en alle suggesties en tips zijn dan ook van harte welkom!”

De lezing begint om 14.30 uur. Op de site van Hofdael.nl staat hoe u zich kunt opgeven voor deze lezing. Betaling is overigens ook mogelijk bij de zaal. Daarop staan ook de volgende lezingen met onderwerp en inleiders te lezen alsook de gasten die Kolen ontvangt in de serie ‘Matineecafés De Klos’ van Hofdael. De kosten bedragen 4 euro, inclusief onbeperkt koffie, thee, water en koekjes! Deze lezing komt in de plaats van de geplande lezing waarin medewerkers van het St. Anna-ziekenhuis voorlichting zouden geven over de mogelijkheden van het zorgland. Deze wordt op een later tijdstip alsnog georganiseerd.

De toegangsprijs voor deze lezing is 4,00 euro. De lezing is inclusief onbeperkt koffie / thee / water / koekjes.

Tickets kun je bestellen via onderstaande button.

Bestel hier je tickets

Gegevens

Datum:
9 september 2021
Tijd:
14:30 - 17:30
Kosten:
€4.00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,