Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Centrum Hofdael. Aurora kwartet

7 maart 2020: 20:00 - 21:30

entree incl. pauzedrankje € 10,00

Het Aurora-kwartet is ontstaan begin 2017 uit een gezamenlijke passie voor kamermuziek. De bezetting is, zoals die door Mozart werd gebruikt in diens fluitkwartetten: fluit, viool, altviool en cello. Alle musici hebben een conservatoriumopleiding muziek gevolgd, en willen hun liefde voor de muziek graag uitdragen en laten horen. En hoewel het repertoire voor deze bezetting helaas lang niet zo uitgebreid is als voor strijkkwartetten, is er gelukkig toch genoeg mooie muziek voor geschreven. Het Aurora-kwartet vist er de pareltjes uit, speelt vooral originele composities, maar voert ook arrangementen uit. Bijzonder om te vermelden is, dat de musici uit verschillende landen komen, Roemenië, Hongarije en Nederland.
Het Aurora-kwartet bestaat uit:

Victor Brasoveanu Altviool
Adrian David Viool
Rita Ernst – Kürtös Cello
Erik Verbaandert Fluit

Op het programma staan o.a. werken van Mozart, Rossini en Jacob.

Kaartjes kosten € 10,00 inclusief pauzedrankje. Klik op het gele vlakje ‘Kaartjes’en bestel alvast uw toegangsbewijs.
Kaartjes

Victor Brasoveanu is afkomstig uit Brasov in Roemenië. Hij begon op de basisschool met viool spelen, op de middelbare school kwam er altviool en zang bij en dirigeerde hij het koor van de plaatselijke orthodoxe kerk. Op 19-jarige leeftijd vertrok hij naar Nederland om altviool te gaan studeren op het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij speelde in het Nederlands Studenten Orkest, het Philips Symfonie Orkest en het F. Bach Koor & Orkest en maakte daarmee tournees door Europa en Azië. Na zijn afstuderen is hij in België elektrotechniek gaan studeren en op dit moment werkt hij bij een technisch bedrijf.

Adrian David is in Pitesti, Roemenië geboren en begon op zijn achtste met viool spelen op de Muziekschool in zijn geboorteplaats. Hij vervolgde zijn opleiding aan het Conservatorium in Boekarest en is daarna naar Nederland gekomen voor de Master opleiding viool op het Conservatorium van Zwolle. Adrian speelde in verschillende orkesten, zoals het Rotterdams Kamer Orkest, Holland Symfonia en het Gelders Orkest, waar hij nog steeds regelmatig speelt. Maar Adrian is ook gefascineerd door de medische wereld en besloot daarom deze richting op te gaan. Sinds 2016 studeert hij verpleegkunde aan de Eindhovense Fontys Hogeschool, en wil hij uiteindelijk IC en SEH verpleegkundige te worden.

De van oorsprong Hongaarse Rita Ernst-Kürtös studeerde cello aan de Franz Liszt Academy in Pécs (Hongarije) en aan de Robert Schumann Hogeschool in Düsseldorf bij Rudolf Mandalka en Nikolaus Trieb. Ze nam deel aan tal van cursussen en speelde regelmatig in orkestprojecten. Haar muzikale interesse is breed, van barok in de historische uitvoeringspraktijk, tot het romantische, maar ook het moderne repertoire. Muziekonderwijs is ook belangrijk voor haar. Ze gaf les aan muziekscholen in Duitsland en momenteel aan het Centrum voor Muziek en Dans in Valkenswaard en de Muziekschool Brabant in Schijndel. Met Michael Johannes, vormt ze het Duo Sine Nomine en speelt Rita in het cellokwartet Wiriavier met Wikkie en Lucas Vis en Connie van der Dussen.

Erik Verbaandert, geboren te Veldhoven, studeerde fluit bij Frans v.d. Wiel en later bij Nine Sligter. Na het winnen van enkele solistenconcoursen, o.a. te Bladel, behaalde hij in 1990 en in 1992 respectievelijk de aktes A en B muziekonderwijs. Hij speelde in diverse (harmonie-) orkesten en speelde kamermuziek in diverse bezettingen, zoals met pianist Rob van Heck, al jaren een fluit-piano duo, met harpiste Inge Frimout-Hei, met organist Ruud Huijbregts en met gitarist Eddie Franken. Ook dirigeert hij orkesten en is momenteel nog als docent verbonden aan muziekschool KunstKwartier Helmond – Geldrop-Mierlo – Nuenen.

Gegevens

Datum:
7 maart 2020
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
entree incl. pauzedrankje € 10,00
Evenement Categorie:

Organisator

Centrum Hofdael

Locatie

Centrum Hofdael
Molenstraat 23
Geldrop, Molenstraat 23 5664 Nederland
+ Google Maps