Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Benefietconcert voor Duchenne Heroes m.m.v. Jean (piano) en Berry van Vugt (viool)

26 januari 2020: 15:00 - 17:00

Gratis
Duchenne Heroes

Exclusief muzikaal optreden door de broers Jean (piano) en Berry van Vugt (viool) t.b.v. fondsenwerving voor Duchenne Heroes. De toegang is gratis. Bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage voor de Duchenne Heroes gevraagd. Er wordt ook een schilderij van Ingrid Knijpstra geveild. Bieden vanaf € 100,-

Veiling schilderij van Ingrid Knijpstra


Op het muzikale programma staan uitvoeringen van werken van Händel, Mozart, Corelli en Brahms en eigen composities van Jean van Vugt. Voorproefje: klik hier.

Over de ziekte van Duchenne

Bram van Beeck

De ziekte van Duchenne is een vorm van spierdystrofie, die voornamelijk jongens treft, zoals Bram van Beeck. De kinderen worden schijnbaar gezond geboren. Tijdens hun tweede jaar beginnen de eerste verschijnselen zich te vertonen: vertraagde spraak- en taalontwikkeling, vallen, krachtverlies. De ziekte is progressief. Rond hun tiende jaar komen de meeste kinderen in een rolstoel terecht. Op den duur worden ook de longspieren en uiteindelijk het hart aangetast, waardoor de patiënt overlijdt. Ongeveer de helft van deze patiënten haalt de leeftijd van dertig jaar; de anderen overlijden eerder. Klik hier voor meer informatie over Duchenne Heroes.

We interviewden pianist Jean van Vugt (klik hier) en Margot van Beeck, moeder van Bram die de ziekte van Duchenne heeft. Klik hier.

Gegevens

Datum:
26 januari 2020
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie: