Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ales Akela & Birgit Wijdemans bij Roots in het groen

4 mei 2022: 20:30 - 23:00

Beste roots vrienden en vriendinnen

Het eerste rootsconcert op onze nieuwe lokatie, de Hofdael, hebben we inmiddels achter de rug. Een mooie avond met Pieter Tak en zijn band.

 

Het komende concert, op de avond van de Nationale Dodenherdenking,  begroeten wij Alex Akela & Birgit Wijdemans.

De ideale kruisbestuiving. Het beste van twee werelden. Mooie liedjes met een verhaal, in een intieme setting gebracht door twee rasmuzikanten.

Alex Akela Van klassiek geschoold violist tot singer-songwriter, multi-instrumentalist,vertaler en componist. Zijn liedjes bevatten nauwlettende observaties en eerlijke ontboezemingen. Hij is scherp, soms sarcastisch, maar ook lyrisch en kwetsbaar. Het contact met de luisteraar is zijn voornaamste drijfveer.

Birgit Wijdemans Van zingen als twaalfjarige in de band van haar vader tot veelzijdig vocalist. Haar stem vertolkt waar zij van houdt: van spetterend en groots tot kraakhelder en adembenemend klein. Wie luistert, hoort diepgang en passie in haar veelzijdigheid. Voor Birgit is muziek communicatie van hart tot hart.

Alex & Birgit delen een zeer brede muzikale belangstelling en werken in studio’s en op diverse podia. Ze zijn zowel solist als sessiemuzikant en spelen uiteenlopende stijlen zoals Blues, Soul, Jazz en Americana. Hun synergie is onmiskenbaar en zorgt voor optredens die je bijblijven. Op de avond van de Nationale Herdenking brengen Alex & Birgit een speciaal hiervoor samengesteld programma over oorlog en vrede: eigen werk, covers en vertalingen van Alex’ hand.

Wij hopen jullie allemaal weer te mogen begroeten bij dit concert in de kleine zaal van Centrum Hofdael in Geldrop. In verband met de dodenherdenking beginnen we om 20.30 uur. De zaal is open om 20.00 uur. En de pet gaat nog steeds rond (bijdrage minimaal 7,50 euro).

 Wij hebben er zin in. Hopelijk jullie ook. Tot 4 mei..

Met muzikale groet

Eugene Jonkergouw, Ronald Vermijs, Ad Voets

Gegevens

Datum:
4 mei 2022
Tijd:
20:30 - 23:00
Evenement Categorie: