Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezingencyclus De Rode Draad: Advent en Kerstmis vanuit kunsthistorisch perspectief

9 december 2021: 14:00 - 17:00

€4.00
Lezing Advent en Kerstmis

De Advent is een bijzondere periode; de opmaat naar Kerstmis. Voor veel mensen de meest sfeervolle tijd van het jaar! De tijd waarin we uitzien naar het licht, de tijd waarin in de Christelijke kerk de komst van Jezus wordt verwacht. Het Latijnse woord voor ‘komst’ of ‘het komen’ is adventus, en daarom worden de vier weken vóór Kerstmis Advent genoemd.

De Bijbelteksten en verhalen rondom Advent en Kerstmis hebben vele kunstenaars uit alle tijden geïnspireerd. Zowel in de schilderkunst en beeldhouwkunst als ook in de muziek zijn de thema’s aankondiging, verwachting en geboorte maar ook het licht op prachtige en soms ontroerende wijze vormgegeven.

In een sfeervolle lezing verkent Ingrid Gaasterland de verschillende kunstuitingen rondom dit thema door de eeuwen heen. Kunst uit verschillende landen, van de middeleeuwen tot en met de twintigste eeuw, en van verschillende disciplines passeren de revue. Engelse Carols naast het Magnificat van Rutter, de annunciatie van Fra Angelico én die van Henry Ossawa Tanner, maar ook werk van He Qi uit China. Daarnaast kijken we naar de oorsprong van tradities als de adventskrans en de kerststal en waarom vieren we kerstmis eigenlijk in december. Kortom een prachtige lezing om alvast in de sfeer te komen en meteen iets op te steken

De toegangsprijs voor deze lezing is 4,00 euro. De lezing is inclusief onbeperkt koffie / thee / water / koekjes.

Bestel hier je tickets

 

Gegevens

Datum:
9 december 2021
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€4.00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,