Een klimaatbestendige voor- en achtertuin

De weersextremen nemen toe. Hevige lokale regenbuien veroorzaken grote wateroverlast. Maar er zijn ook steeds vaker lange hete en droge periodes. De gevolgen daarvan zijn goed merkbaar in steden: verdroging, hittestress, overstromingen en aantasting van de biodiversiteit. De klimaatverandering stelt ons voor grote opgaven. Voor burgers met een groen biodiversiteits […]

Gratis

Filmklassieker + Lunch: Tous les Soleils

Franse komedie uit 2011. Allessio vergeet zijn eigen liefdesleven op te bouwen. Wanneer zijn dochter voor het eerst verliefd wordt, verandert zijn leven compleet. Eerst film kijken, daarna lekker lunchen.

€16,50

Freedom Run – Liberty Loop 2023 “A Tribute to Joe Cattini”

Op zondag 17 september vindt dit jaar de Freedom Run – Liberty Loop plaats. Een recreatieve loop over vier afstanden en vernoemd naar onze bekende veteranen Ken, Denys, Bill, Joe en Armando. Om 10:30 uur zal bij de Weeffabriek in Geldrop het eerste startschot gelost worden voor de kinderloop (1/2 en 1 Mile), daarna volgen vanaf 11.00 uur de 10, 8 en 4 Miles.

€1,89

Oweejj Krokodil – poppenkast Pluim

“Oweejj Krokodil” is een interactieve poppenkastvoorstelling met humor, actie en interactie.

Komt dat zien en meedoen met Jan Klaassen, Katrijntje en alle metgezellen die voorbij komen in de ambachtelijke poppenkast!

De voorstelling wordt gespeeld door Annemieke Brouwers van Poppenkast Pluim.

Na de voorstelling praten we nog na met een bekertje limonade

€5

Sensi therapie brengt je in balans

Sensi therapie is een hele krachtige manier om je in balans te brengen op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Iedereen is wel eens uit balans om allerlei verschillende redenen, denk bijvoorbeeld aan slecht slapen, veel piekeren, niks uit handen krijgen, moeilijk een keus kunnen maken, stress (thuis of op […]

€5.00

Spoorlijn Eindhoven-Weert

Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de spoorlijn Eindhoven – Weert in 2013 heb ik een onderzoek gedaan naar de totstandkoming en aanleg van die spoorlijn en de aanleg en inrichting van de Stationsstraat die er toen noodzakelijker-wijs moest komen om een verbinding te krijgen met de kom van […]

Gratis

Filmklassieker + Diner: Titanic

Titanic is een film uit 1997 met Leonardo Di Caprio als hoofdrolspeler. De film won maar liefst 11 oscars en is na Avatar en Avengers, de film die het meeste opgebracht heeft in dollars.

€19,50

Electro universe

Budha Building, xtort en co slaan de handen ineen en nemen je mee in een elektronisch universum, de wereld van de bits en bytes en samples en golfvormen. Een comibinatie van optredens van o.a. Budha Building, xtort, scraevis en meer. Synthesizers, samplers en drumcomputers vormen hier de boventoon. Via Ambient […]

€7,50

Literair Cafe Dommeldal met Marion Bloem

Literair Café Dommeldal is in 2007 opgericht met als doel om een gevarieerd literair jaarprogramma aan te bieden in Geldrop. Leden van het Literair Café kunnen minimaal 5x per jaar een schrijver of schrijfster ontmoeten, altijd op een zondagmiddag van 14.00-17.00u. Losse kaartjes zijn te koop bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop en in de activiteitenshop van Bibliotheek Dommeldal. Met vragen over lezingen kunt u ook bellen met Bibliotheek Dommeldal tel. 040-2854224.

€12,50

Tobi Kooiman – Best of (Cabarethuis)

Weeffabriek Molenstraat 23, Geldrop, Molenstraat 23

TOBI KOOIMAN IS CABARETIER, STAND-UP COMEDIAN, WISKUNDIGE EN STOÏCIJN. HIJ PROBEERT MET ZIJN GEVOEL VOOR LOGICA LEVENSVRAAGSTUKKEN EN ALLEDAAGSE KWESTIES TE TACKELEN, ZIET (NON-)CAUSALE VERBANDEN EN ONTRAFELT STATISTIEKMISBRUIK. HELDER TOCH? OP HET PODIUM WEL; DAARBUITEN BRENGT HET HEM STEEVAST IN WONDERLIJKE SITUATIES. HIJ NEEMT OP DE KOOP TOE DAT HET PUBLIEK ONGEGENEERD DOOR ZIJN VERHALEN HEEN LACHT.

€18,00

Filmklassieker + Lunch: Mad Dog and Glory

Mad Dog and Glory is een komische krimi uit 1993 met Robert de Niro en Uma Thurman. Timide politiefotograaf redt toevallig het leven van een gangster en krijgt daarom een werkneemster cadeau.

€16,50

Magical History Tour – Beatles tribute

The Magical History Tour doet speelt al sinds 2010 op Nederlandse en Belgische podia van muziekcafés, theaters en festivals. De kroon op het werk is op 9 maart 2019 gezet, toen de band was uitgenodigd om in The Cavern in Liverpool te spelen, de club waar The Beatles in de beginjaren zestig hun naam vestigden.

€12,50

Lenny Kuhr

Lenny Kuhr is een Nederlandse zangeres, componist, tekstschrijver en winnares van het Eurovisie Songfestival in 1969.

Lenny Kuhr werd geboren in Eindhoven en ambieerde al op jonge leeftijd een leven op het podium. Op haar 17e won ze het Cabaret de Onbekenden dat plaatsvond in haar geboorteplaats. Het lied waarmee ze deelnam werd geschreven door Armand, en leverde haar een eerste single op voor het Philips label. Nico Knapper ontdekte haar talent en begeleidde haar tijdens de eerste schreden op haar carrièrepad. Zo nam ze deel aan De Werkwinkel, een door Knapper opgezette stichting ter promotie van het Nederlandse luisterlied

€19,50

De nieuwe veren van de keizer – Theater drop

Zoals elk jaar staat Theater Drop ook dit jaar met een familievoorstelling op de planken in de Weeffabriek.

“De nieuwe veren van de keizer” gaat over de roversbende van Arie Baba, zoon van de beruchte Willem Holneus, die zich gruwelijk in de nesten heeft gewerkt. Arie belandt bij de dominante en ijdele keizer Donald in het Grijze Huis om een deal te sluiten met pauwenveren. Met behulp van Jannes de marskramer en zijn ezeltje Heintje moeten ze eruit zien te komen. Wil je weten of dat lukt? Kom kijken en neem je hele familie mee! Het is een leuke en vrolijke voorstelling voor jong en oud; van 6 tot 96 jaar. Wees er snel bij: vol is vol!

€8

Don Alder – Roots in ’t Groen

Don Alder is a guitar virtuoso and a true master of his craft. His exceptional fingerstyle technique and emotional depth in his playing make him a must-see live performer, and his albums are a testament to his skill as a songwriter. He is definitely an artist worth checking out for anyone who appreciates virtuosic guitar playing and heartfelt songwriting.

€10
Recurring

Ladies Night

Zin in een avond vol shoppen, ontspanning en gezelligheid?! Kom vrijdag 13 oktober naar de Weeffabriek voor een Ladies Night. Vanaf 18.30 bent u welkom voor een welkomstdrankje en om naar alle kraampjes te kijken. Na de markt draaien we een echte feelgood film. Deze wordt nog bekend gemaakt! Tijdens […]

€10.00

Muziekhuis Hofdael presenteert Muziekcafé met Yasgur’s Farm

Weeffabriek Molenstraat 23, Geldrop, Molenstraat 23

Yasgur’s Farm verwijst naar de boerderij van Max Yasgur in Bethel (New York) waar in 1969 het Woodstock Festival plaatsvond. Dit is ook de muziek waarin de leden hun eerste inspiratie vonden om een band op te richten. Nummers van Van Morisson, James Taylor en uiteraard Crosby, Stills, Nash and […]

€7,00

Kasteel Geldrop 1350-1972 (door Andre Josiassen)

Tijdens de lezing wordt ingegaan op de dorpen in de regio, op het eerste kasteel van Geldrop, ‘De Burght’ genaamd en op de bouw van de woontoren, het tweede kasteel, rond 1350. De bestuursvorm in het feodale tijdperk, “de heerlijkheid met zijn heerlijke rechten”, komt aan de orde en uiteraard […]

Gratis

Ouderenkoor zang en vriendschap

Zang en Vriendschap 50 jaar! Voor Zang en Vriendschap wordt 2023 een bijzonder jaar omdat ons koor dan haar 50- jarig jubileum zal vieren. Aan dit jubileum zal door het jaar heen bijzondere aandacht worden besteed.

Gratis

Rob Scheepers – Scheepers zet af (Cabarethuis)

Weeffabriek Molenstraat 23, Geldrop, Molenstraat 23

2023 staat weer bol van het nieuws. Goed en slecht nieuws. Groot en klein. Fake en echt. Elke dag weer nieuws. Om knettergek van te worden. Zó veel nieuws, dat je je afvraagt of je al dat nieuws nog wel moet willen volgen. Word je niet veel gelukkiger als je het gewoon afzet? Wanneer je lekker in de tuin gaat werken, een goed gesprek voert, of de kroeg induikt?
In ‘Scheepers zet af’ zet Rob zich af tegen de alsmaar groter wordende stroom aan nieuws.

‘Scheepers zet af’ is inmiddels de zesde nieuwjaarsconference van Rob Scheepers.

€19,75